Ylöjärven koulut eivät pidä lapsia koeajalla

11.8. 4:30

Tiiti Hokkanen piti (AL 9.8.) kohtuuttomana käytäntönä Ylöjärven Kauraslammen koulun toimintaa, jossa koulunsa aloittavat pääsevät omaan ryhmäänsä vasta 2–3 viikon kuluttua koulun aloituksesta. Kaikkia koulutulokkaita ei Ylöjärvellä jaeta tällä tavalla omiin luokkiinsa, vaan näin toimitaan joissakin kouluissa.

Lue lisää: Ylöjärven kaupungilla on erikoinen tapa perehdyttää ekaluokkalaiset kouluun – Aikuiset testaavat lapsia viikkojen ajan

Kauraslammen koulussa aloittaa neljä 1. vuosiluokan luokkaa, joista kaksi luokkaa toimii Veittijärven toimipisteessä ja kaksi Asuntilan toimipisteessä. Molemmissa toimipisteissä on koulunsa aloittavia ensimmäisen luokan oppilaita 42.

Hokkanen puhuu tekstissään koeajasta, jota Kauraslammella toteutettaisiin ensimmäisten kouluviikkojen aikana. Näin ei tilanne ole, sillä esimerkiksi Veittijärven toimipisteessä kahden 1. luokan oppilaat ovat alusta asti yhdessä ja heillä on kaksi luokanopettajaa. Näin ryhmäytys alkaa heti, kun oppilaat tulevat kouluun.

Oppilaita ei testata usean viikon ajan eri aikuisten toimesta, vaan oppilaille pyritään luomaan turvallinen oppimisympäristö, johon kuuluvat kaksi luokanopettajaa sekä tarpeen mukaan erityisopettaja ja koulunkäynninohjaaja. Molempien luokkien oppilaat toimivat joustavasti yhdessä ja erilaisissa ryhmittymissä koko lukuvuoden ajan, myös yhteistyössä esiopetuksen kanssa.

Toivomme aina, että huoltajat ottavat rohkeasti yhteyttä kouluun, jos toiminnasta on kysyttävää tai jokin asia askarruttaa mieltä.

Tarja Suhonen

Ylöjärven opetuspäällikkö

Päivi Anttila

Kauraslammen koulun vs. rehtori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut