Tammelantorin törkyisyys johtuu Tampereen kaupungin tekemästä hätäisestä ratkaisusta – Pienillä toimilla saataisiin torista viihtyisä

8.8. 4:30

Aamulehden tekstaripalstalla oli 4.8. asiallinen kirjoitus Tammelantorin Pinninkadun puoleisesta epäsiisteydestä. Valitettavasti asia pitää paikkansa.

Torialueen puhtaanapidon ongelma alkoi, kun kaupunki myyntiajan ulkopuolella salli muutama vuosi sitten muun muassa myyntivaunujen ynnä muiden laitteiden säilyttämisen torialueella.

Aikaisemmin laitteet kiinteitä myyntirakennelmia lukuun ottamatta tuli siirtää alueelta pois. Tällöin torialue päästiin pesemään koneellisesti paineella ja desinfioimaan päivittäin niin, että siisteys vastaa elintarvikeviranomaisten määräyksiä.

Torikauppiaat saivat siirtää kalustonsa Pinninkadun varrella sijaitsevalle, kaupungin omistamalle tyhjälle tontille.

Kaupunki vuokrasi tontin nimellisellä vuokralla lähialueen täydennysrakentamisen yhteydessä rakennusliikkeelle. Tällöin kauppiaiden laitteet häädettiin pois. Kaupunki hädissään myönsi luvan säilyttää niitä torialueella, josta tuli nykyinen, pysyväksi jäänyt valitettava käytäntö.

On selvää, jos torialuetta ei päästä kesäaikana pesemään kunnolla, hygieniataso, roskaisuus ja epäsiisteys valtaavat muuten hienon Tammelantorin.

On myös totta, että osa Pinnikadun puoleisista kauppiaista pitää vaunujensa taustat epäsiisteinä. He varastoivat sinne muun muassa tyhjiä kuljetuslaatikoita ja muuta sinne kuulumatonta jätettä. Toki samaa ongelmaa esiintyy myös torin länsireunalla.

Myyntivaunujen ynnä muiden rakenteiden alustat tulisi pestä ainakin kerran viikossa ja ohjeistaa kauppiaat pitämään yllä siisteyttä ja järjestystä. Myös Pinninkadun itäreuna ja Tammelan puistokadun länsireuna tulisi kesäaikana siivota ja pestä päivittäin.

Näillä pienillä toimilla saataisiin tori ja sen ympäristö pysymään viihtyisänä kaupunkimiljöönä. Kustannuskysymys edellä mainittujen toimien toteuttamiseen ei ole esteenä, joskin Tampereen infra liikelaitoksena osaa kyllä rahastaa.

Jussi Pentinmäki

Emeritus-isännöitsijä, Tampere

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut