Venäläisten pitää läpäistä koe rajalla – Vain kaikki oikein -tuloksella pääsee rajan yli

2.8. 16:54

Mielestäni on turhaa kysyä Suomeen pyrkivältä venäläiseltä tullissa, kannattaako hän Venäjän hyökkäystä Ukrainaan vai ei. Jokainen tulija – oli hän sitten turisti tai muulla syyllä matkustava – vastaa helposti "ei".

Sen sijaan voitaisiin kysyä, mitä tosiasioita tulija tietää sodan kulusta. Venäläinen saisi lomakkeen, jossa olisi kymmenen kysymystä sodan kulusta. Näitä voisivat olla esimerkiksi "Kuinka pitkän panssarikolonnan ukrainalaiset tuhosivat ennen Kiovaa tai minkä nimisen sotalaivan ukrainalaiset upottivat Mustallamerellä ja niin edelleen. Suomeen pääsy edellyttäisi oikean vastauksen jokaiseen kysymykseen.

Kysymysten tulee olla yksilöityjä samoin kuin vastauksienkin. Minkäänlaisia rasti ruutuun -kysymyksiä ei voi olla.

Kysymykset annettaisiin maahantulijalle Suomen tullissa. Koska useimmat ilmoittaisivat, etteivät he osaa vastata näin tarkkoihin kysymyksiin, heille annettaisiin pyynnöstä toisella paperilla lyhyt selonteko sodan siihenastisesta kulusta. Tekstiin olisi sijoitettu oikeat vastaukset kaikkiin kysymyksiin. Näin jokainen maahantulija joutuisi ainakin kertaalleen lukemaan totuuden sodan kaikista vaiheista. Kysymyksiä voisi tarvittaessa päivittää.

Tällaisen vaihtoehdon voisivat mielestäni hyväksyä niin tiukasti viisumin venäläisiltä kieltävät kuin viisumeiden vapaan myöntämisen puolustajat ja myös siltä väliltä ajattelevat.

Risto Pylkkänen

Ylöjärvi

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut