Viisumiongelmaan on yksinkertainen ratkaisu – peritään venäläisiltä samalla 250 euroa pakolaisten auttamiseen ja 600 euroa ohjuksiin

3.8. 4:30

Myöntääkö viisumi venäläisille vai eikö, kas siinäpä pulma. Itse asiassa nyt on erittäin hyvä mahdollisuus päästä vaikuttamaan edes pieneen osaan venäläisiä.

Meidän ei kannata lopettaa viisumien myöntämistä tai edes rajoittaa viisumin saamisen vaatimuksia nykyisestä. Sen sijaan viisumimaksusta kannattaa tehdä kantaa ottava.

Nostetaan viisumin hinta 1 000 euroon henkilöä kohti ja jaetaan viisumimaksu kolmeen osaan seuraavasti: 150 euron perusosalla katetaan viisumin käsittelykulut, 250 euroa ohjataan Venäjän hyökkäyssodan Ukrainaan aiheuttaman ukrainalaisten pakolaisten auttamiseen, 600 eurolla hankitaan panssari- ja ilmatorjuntaohjuksia tuhoamaan venäläisiä tankkeja ja ilma-aluksia.

Jokaisen maksurivin kohdalla viisumin hakijan on ruksattava kohta, että on ymmärtänyt kyseisen maksun tarkoituksen ja suuruuden. Vaikka maksaisi koko viisumimaksun 1000 euroa, mutta ei jotakin edellä mainituista kolmesta kohdasta hyväksy, viisumia ei myönnetä. Sama periaate koskee niin opiskelija-, työ- kuin turistiviisumeita.

Tämä olisi yksinkertaista, tehokasta, kantaaottavaa ja rohkeaa.

Juha Kuismanen

Pirkkala

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut