Nekalasta ja Viinikasta löytyy huomattavat määrät käytettyjä ruiskuja – Huumeiden käyttöhuone sopii naapurustoon

Parempi ratkaisu on naapurissa sijaitseva käyttöhuone, kuin pihoilta ja puistoista löytyvät käytetyt ruiskut.

30.7. 5:00

Petteri Hinkka kirjoitti 25.7. Aamulehdessä, ettei kukaan tahdo käyttöhuonetta naapuriinsa. Kirjoituksessa puhuttiin myös huumeongelmaisista joukkona, jota kukaan ei tahdo lähelleen. Kirjoittaja tuntui unohtuvan, että puhutaan ihmisistä, eikä mistään tyhjästä ilmaantuneesta häiriötekijästä.

Kun mietitään käyttöhuoneiden sijoittamista, ei ole kyse siitä, että alueelle luodaan ongelma. Kyse on siitä, että ratkaisuja kehitetään sinne, missä ongelma jo on. Kuten Hinkka kirjoittaa, Tampereella huumausaineiden käytöstä johtuvat ongelmat keskittyvät keskusta-alueelle. Eikö silloin olisi hyvä, että myös apu löytyisi sieltä?

Asun itse Nekala-Viinikan alueella. Viimeisen kahden vuoden aikana käytettyjä ruiskuja on löytynyt alueelta huomattavat määrät. Tämä ei ole saanut minua ajattelemaan, että haluaisin muuttaa alueelta pois, vaan pohtimaan sitä, miten ongelma ratkaistaan. Pidän todella paljon parempana ratkaisuna naapurissa sijaitsevaa käyttöhuonetta, kuin pihoilta ja puistoista löytyviä käytettyjä ruiskuja, enkä varmasti ole ainoa.

Ongelma ei katoa kieltämällä ja poispäin katsomalla. Käyttöhuoneet ovat kokeilemisen arvoinen idea, enkä pistä pahakseni, jos sellainen asuinalueelleni sijoitetaan.

Laura Vänskä

Tampere

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut