Koiravahtina olo muutti näkemyksen Pirkkalasta: miksi sietämättömään meluun ei puututa

Olen asunut muutamissa Euroopan suurissa kaupungeissa, mutta en koskaan kuullut tällaista jatkuvaa meteliä, kirjoittaa Anna-Maija Alajoki.

21.7. 5:00

Olin parin viikon ajan koiravahtina Pirkkalassa Suupalla tuttavan ollessa lomalla. Tulin mielelläni Selma-koiran seuraksi ja tutustumaan ympäristöön. Olimme perheen kanssa jo pidempään suunnitelleet asettumista eläkepäiviksi Pirkkalaan lapsuusvuosilta tuttuun paikkaan. Tosin se on muuttunut, kuten olemme tietysti itsekin.

Kuntakeskus nousee kohti taivaita ja talot ovat niin lähellä toisiaan, että päivä tuskin paistaa alimpiin kerroksiin. No, eihän sitä tarvitse asumusta juuri siltä kohtaa hankkia.

Vähäjärven ympäristö on kaunis ja sitä ympäröivät talot viihtyisän näköisiä. Ja mikä parasta: niistä on sopiva kävelymatka kuntakeskuksen palveluihin.

Mutta! Miten on mahdollista, että mopoilijoiden nopeuksia ja äänenvaimentimia ei kontrolloida? Joka päivä koko illan ja yölläkin jopa kahteen asti nuoret huristelivat Kurikan alueella ja Suupantietä pitkin edestakaisin. Rohkeimmat jopa keulivat takapyörän varassa ja päristelivät hurjaa vauhtia ties mihin.

Iltaisin ei tahtonut kuulla televisiota normaalisti, tuttavat kuulivat pärinän puhelimeenkin ja yöllä heräilin useamman kerran nuorten kovaääniseen ajeluun. Olen asunut muutamissa Euroopan suurissa kaupungeissa, mutta en koskaan kuullut tällaista jatkuvaa meteliä.

Kyselin eräiltä Pirkkalan keskustan asukkailta heidän mielipiteitään. He kertoivat tuon mopoilun olevan sietämätöntä ja se on kestänyt kuukausia, eikä kukaan puutu siihen. Miksi?

Meteli ja meno sai minut miettimään uudemman kerran muuttoa Pirkkalan keskustaan. Rakas entinen kotiseutumme ja sen maine kulttuurin kehtona ja rauhallisena maaseutukuntana on vain muistoissa. Töölössäkin Helsingissä on rauhallisempaa.

Anna-Maija Alajoki

kesävieras Pirkkalassa

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut