Digiosaamisen haasteet uhkaavat pienten ja keskisuurten yritysten kasvua

Käytännössä osa epäonnistumisesta laajoissa teknologiahankkeissa johtuu puutteista johtamisessa, ei koodaamisessa, kirjoittaa teknologiajohtaja Juho Nevalainen.

25.6. 7:02

Janne Järvinen Business Finlandista (AL 7.6.) ja Joonas Mikkilä Suomen Yrittäjistä (AL 15.5.) nostivat esiin pienten ja keskisuurten yritysten tilanteen digitalisoituvassa liiketoiminnassa – ja erityisesti teknologia-alustojen tärkeyden. Huoli on täysin aiheellinen.

Erityisen haastavassa asemassa ovat keskisuuret yritykset, jotka ovat jo kasvaneet satoihin työntekijöihin: it-osaajien houkuttelu on vaikeaa ja toiminnan monimutkaisuus kasvaa, mutta muskelit eivät ole suurempien kilpailijoiden kokoluokassa.

Elinkeinoelämän keskusliiton vuoden 2021 selvityksessä digitaitojen kehittäminen nousi esiin; vain joka viidennessä yrityksessä työntekijätasolla on erinomaiset tai hyvät taidot digitalisaation osalta. Usein julkisessa keskustelussa it-alan osaajapula liitetäänkin ohjelmoijiin ja muihin teknisiin osaajiin.

Tämä ei ole kuitenkaan vielä koko kuva. Osaajapulaa on myös johtamisessa – esimerkiksi alustojen käyttöönottoon liittyen. Teetimme keväällä 2021 selvityksen, jonka perusteella 75 prosentilla yrityksistä puuttuu osaamista muutosjohtamisen alueella – ja se alue ei ole aivan pieni. Käytännössä suurempi osa epäonnistumisesta laajoissa teknologiahankkeissa johtuu puutteista johtamisessa, ei koodaamisessa.

Kevään yrittäjäbarometrissä noin 70 prosenttia ilmoitti, että työvoiman saatavuus rajoittaa kasvua tai jopa estää sen. Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n selvityksessä lääkkeeksi osaamispulaan mainittiin nykyisten työntekijöiden koulutuksen sekä työssä tapahtuvan oppimisen.

Muutoshankkeiden johtamisen vajetta ei kursseilla ratkaista. Lyhyellä tähtäimellä muun muassa yksityiset johtamispalvelut voivatkin paikata osan tarpeesta, mutta pitkällä tähtäimellä muutosjohtajapula tulisi huomioida koulutuspoliittisia linjauksia suunniteltaessa.

Muutosjohtajaksi kasvaminen on pitkä tie, jonne tulisi jo varhaisessa vaiheessa suunnata opiskelijoita aktiivisemmin. Työssä oppiminen on kannatettava mutta hidas tie. Monissa pk-yrityksissä laajoja muutoshankkeita ei toteuteta riittävän usein, että osaaminen karttuisi nopeasti.

Juho Nevalainen

teknologiajohtaja, Sofigate, Espoo

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut