Partolan kauppa-alueelle ei kaivata maksullisia parkkipaikkoja

23.6. 5:00

Tampereen ja Pirkkalan rajalla, aivan Tampereen kyljessä, sijaitsee ostosmekka, Partolan ostoskeskusalue. Alueella on lukuisia eri alojen tavarataloja väljästi rakennettuna. Liikkumisen ja pysäköinnin voi suorittaa ongelmitta. Pysäköidessäsi auton, riittää kun muistaa aikarajat ja varmistaa parkkikellon toiminnan.

Ratikkalinjan suunnittelussa pitäisi huomioida erityisesti alueella asioivien asiakkaiden tarpeet. Henkilö- ja jakeluautoliikenne sekä muiden kulkumuotojen liikkumis- ja pysäköintimahdollisuudet tulee säilyttää nykyisellä tasolla.

Alueelle ei kaivata maksullisia parkkipaikkoja tai -taloja.

Kaavaehdotuksessa näyttäisi ratikkalinjaus ja sen ylileveä viherkaista-alue pirstovan tehokkaasti nykyisen toimivan pysäköintialueen. Ratikkalinjaus ei saisi olla liikennepoliittinen käsikassara, jolla tarkoituksellisesti haitataan muuta liikennettä. Ratikan yöterminaali tulisi sijoittaa ostoskeskusalueen ulkopuolelle.

Mitä näistä kaikista mullistuksista seuraa? Meidän tulisi puolustaa nykyistä väljää ja ympäristöystävällistä kauppaliikkeiden sijoittelua, joustavia liikenneyhteyksiä, maksuttomia pysäköintijärjestelyjä sekä kohentaa Nyssen bussilinjojen toimivuutta.

Edelleen nyt ja tulevaisuudessa joustavaa kumipyöräliikenne voittaa joustamattoman raideliikenteen.

Meidän, jotka asiakkaina tuemme kauppaliikkeiden toiminta, tulisi vaatia tarkka selvitys siitä, mitä nämä poliittisesti virittyneet suunnitelmat vaikuttavat Partolan ostoskeskusalueelle.

Markku Lehtinen

Tampere

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut