Yle vastaa: Julkisen palvelun tehtävään kuuluu palvella kaikkia suomalaisia

Ylen toiminta palvelee aina julkisen palvelun tehtävää, kirjoittaa johtaja Jere Nurminen Ylestä.

21.6. 5:00

Jussi Tuulensuu kysyy, miksi Yle tuottaa tapahtumia tai pelejä, ja antaa ymmärtää, että tällainen tekeminen kasvattaisi Ylen budjettia (AL 11.6.). Näin ei ole.

Ylen julkisen palvelun tehtävään kuuluu palvella kaikkia suomalaisia. Tavoitteemme on lisätä ihmisten ymmärrystä toisistaan ja maailmasta olemalla läsnä ja vuorovaikutuksessa, sekä fyysisesti että digitaalisesti.

Tapahtumien tarkoituksena on luoda merkityksellisiä kohtaamisia erilaisten ihmisten välille, tuottaa yhteisiä elämyksiä jokaiselle suomalaiselle riippumatta varallisuudesta tai asuinpaikasta. Tällaisia tapahtumia ovat muun muassa Pikku Kakkosen kesäkiertue tai turvallista vuorovaikutusta edistävät Hyvin sanottu -tapahtumat. Ylen tapahtumista tuotetaan aina sisältöä Ylen kanaville, joten ne palvelevat kaikkia suomalaisia. Suuren osan tapahtumista toteutamme yhteistyössä yhteiskunnan muiden toimijoiden kanssa. Yhteistyön tuloksena kaikki osapuolet hyötyvät.

Pelillisyyttä Yle hyödyntää harkitusti journalistisen kerronnan tai mediakasvatuksen muotona. Esimerkiksi medialukutaitoa edistävä, palkittu Ylen Trollitehdas-peli käsitteli valeuutisten levittämistä. Yle-peleissä lapsille painottuvat turvalliset sisällöt ja medialukutaito.

Ylen tehtävä on määritelty laissa ja se perustuu kansalaisten ja yhteiskunnan tarpeisiin. Tätä tehtävää toteutamme nykyisessä mediamaisemassa vastuullisesti siten, että voimme tarjota merkityksellisiä sisältöjä kaikille suomalaisille.

Jere Nurminen

viestintä- ja brändijohtaja, Yle

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut