Antakaa ihmisten olla sellaisia kuin he ovat – miksi emme voi jo lopettaa naisten seksualisointia?

Varsinkin näin Pride-kuukauden aikana olisi hyvä, jos kaikki havahtuisivat miettimään omia ennakkoluulojaan, kirjoittaa Lila Lammi.

12.6. 5:00

Eräs somevaikuttaja puhui juuri Instagramissa, kuinka oli nähnyt Seiskan uutisen, joka käsitteli pääministerimme Sanna Marinin vaatetusta – jälleen kerran.

Kun ollaan jo kerran päästy yli Marinin liian avonaisesta jakkukuvasta, niin jonkun on näköjään heti päästävä lisäämään taas pökköä pesään. Tällä kertaa kuvan ottanut paparazzi olikin ikuistanut Marinin tiukoissa urheiluhousuissa. Kääk! Miten tällaiseen uutiseen kuuluu edes suhtautua?

Oikea vastaus: ei mitenkään. Paitsi ehkä protestoimalla sitä vastaan, että tällaisista asioista ylipäänsä uutisoidaan vielä nykyaikana. Marinin henkilökohtaiseen elämään puuttuminen menee todellakin liian pitkälle. Välillä häntä kuvataan jääkiekko-ottelussa viinilasin kanssa, välillä baarissa tanssimassa, ja nyt sitten valkoisissa leggingseissä, jotka näyttävät, kuinka treenattu peppu meidän pääministerillämme on. Vau. Mitä sitten?

Jos kyse olisi keski-ikäisestä miehestä, ketään ei kiinnostaisi mikään näistä asioista, mutta kun kyse onkin nuoresta ja nätistä naisesta, niin pukeutumisella ja ulkonäöllä mässäillään kuin koko hänen olemuksensa olisi jotain julkista omaisuutta. Se on todella ahdistavaa ja surullista, ja ennen kaikkea väärin.

Eikö kaikkia ihmisiä ole jo muutenkin sorrettu ja moitittu ihan tarpeeksi heidän ulkonäkönsä vuoksi? Rasismi ja ableismi, eli vamman perusteella syrjintä, ovat jo useimmille tuttuja asioita, joista osataan yleensä keskustella asiallisesti, mutta entäs tämä? Miksi emme voi jo lopettaa tätä naisten seksualisointia?

Varsinkin näin Pride-kuukauden aikana olisi hyvä, jos kaikki havahtuisivat miettimään omia ennakkoluulojaan ihan joka tasolla. Kenenkään seksuaalisen suuntautumisen saatika ulkonäön ei pitäisi kuulua yhdellekään ulkopuoliselle, oli kyse sitten Matti Meikäläisestä tai Sanna Marinista. Antakaa ihmisten olla sellaisia kuin ovat.

Lila Lammi

Tampere

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut