Todellisuus kolkuttelee työnantajapuolen ovelle – vakaasta sopimus­järjestelmästä saatiin muutamassa vuodessa hajaantunut ja ennustamaton

Julkisen sektorin palkkajohtajuus on seuraus EK:n päätöksestä, kirjoittaa Kalle Kiili Insinööriliitosta.

11.6. 5:00

Kunta-alalle saatiin kattava sopimusratkaisu palkkaohjelmineen. Ratkaisu on poikkeuksellinen monessa mielessä. Korotusten perusteena ei ole niinkään oman sektorin työn tuottavuuden kasvu tai näkymät, vaan se mitä yksittäiset toisen sektorin liitot tulevaisuudessa keskenään sopivat.

EK:n Jyri Häkämies kuvaa ratkaisua turmiolliseksi. Elinkeinoelämän keskusliitto kuitenkin itse päätti luopua keskitetyistä palkkaratkaisuista, minkä seurausta tämäkin sopimus on.

Lue lisää: EK:n Häkämies kuvailee kunta-alan sopimusta turmiolliseksi

Matalan inflaation aikana ilmeisesti ajateltiin, että työmarkkinasopiminen on helpompaa ala- tai yrityskohtaisesti. Työrauhassa kasvanut johtajapolvi taisi myös kuvitella, että palkansaajat eivät tulevaisuudessa ole enää kyvykkäitä tehokkaasti järjestäytymään. Valtiojohtokin takavuosina antoi ymmärtää, että sopimista voidaan korvata (pakko)lainsäädännöllä.

Nyt todellisuus kolkuttelee ovella. Vakaasta ja ennustettavasta sopimusjärjestelmästä saatiin vain muutamassa vuodessa hajaantunut ja ennustamaton.

Metsäsektorilla, jossa mentiin jo pelkästään yrityskohtaiseen sopimiseen, UPM mittasi työntekijöidensä tahtoa seisottamalla tehtaitaan huikeat 112 päivää. Useita pienempiä työtaisteluita on myös nähty. Yhtään riemunkiljahdusta yrityksistä ei ole kuulunut. Useassa paikassa tällä hetkellä mietitään, miten voitaisiin palata vanhoihin vuoro- ja lomajärjestelyihin, jotka mahdollistivat tehtaan käynnin.

EK:n päätös romuttaa keskitetty sopimusjärjestelmä olikin varsinainen uusi herätys palkansaajille. Inflaation laukatessa myös yleiskorotusten välttämättömyys korostuu. Palkkoihin kun ei tule indeksikorotuksia, toisin kuin esimerkiksi sosiaalietuuksiin.

Tehty julkisen sektorin palkkaratkaisu luo valtaisan paineen yksityisen sektorin tuleville sopimuskierroksille. Millaisia toisten liittojen tulevista sopimuksista riippuvia palkkaohjelmia vielä nähdäänkään.

Kalle Kiili

kenttä- ja kehityspäällikkö, Insinööriliitto IL ry, Tampere

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut