Miksi johtajapalkkioissa ei päde samat perusteet kuin hoitajien palkankorotuksissa?

10.6. 5:00

Aluevaltuuston hallituksen puheenjohtajan palkkio nousi 10 000 eurosta 18 000 euroon. Se on 80 prosentin palkkionnousu, jos en väärin laske.

Sillä tavalla jännä juttu, että kun hoitoala tai muu naisvaltainen ala valittelee palkkojensa pienuutta, on vastaus heille usein: "Miksi valitsitte tuollaisen työn. Kyllähän palkat oli tiedossa ennen kuin suostuit työhön. Tämä on vähän niin kuin oma syy."

Lue lisää: Pirkanmaan aluehallituksen puheenjohtajan vuosipalkkio nousemassa 8 000 eurolla heti alkumetreillä – saa silti pikkurahoja verrattuna moneen samaa työtä tekevään

Johtajapalkkioissa tämä peruste ei ikinä päde.

Heidänkin palkkionsa on tiedossa ennen kuin suostuvat olemaan käytettävissä. Miksi suostuvat? Luvataanko tuntuva palkkion korotus jo etukäteen?

Esitän väitteen koskien niin poliittisen kuin normaalinkin työelämän johdon palkitsemista. Päättäjät asiassa ovat liian pitkältä ajalta tuttuja keskenään. Siinä päätetään nimenomaisesti yhteisistä asioista. Ei siinä merkityksessä kuin se etenkin politiikassa yleisesti ymmärretään ja se merkitsee, vaan periaatteella tänään sulle, huomenna minulle.

Tavoitellut paikat ja niiden edut jaetaan varsin pienen ja toisensa hyvin tuntevien, asemaan päässeiden kesken. Palveluksesta tänään, tietää itsekin hyötyvänsä kun tulee sen aika. Vaihtuvuus esimerkiksi poliittisilla vaikutuspaikoilla on varsin pientä.

Silloin kun puhutaan niin sanotusta huipusta pyramidissa. Se on se alin pohja, jossa turbulenssi ja vaihtuvuus käy. Näin myös terveydenhoidon puolella. Hoitajat ja lähiesimiehet vaihtuvat, mutta tuskin koskaan ylin johto.

Siellä korkeintaan vaihdetaan vastuutehtävästä toiseen. Siihen, jonka palkkiosta on ehkä itse ollut päättämässäkin paria vuotta aiemmin.

Tästä vuodatuksesta huolimatta minulla ei sinällään ole mitään asianmukaisia palkkioita kohtaan. Esimerkiksi poliitikon työ on usein aikaa vievää ja raskasta. Siitä kuuluukin saada ihan hyvä palkkio, mutta kohtuus tarvisi kuitenkin olla. Oli kyse sitten sopeutumisrahasta tai muusta sellaisesta.

80 prosentin nosto suunniteltuun on kuitenkin kohtuuton.

Mikäli 1000 tai 2000 euron korotus ei ole mielestäsi riittävä, älä suostu ehdokkaaksi. Älä ole käytettävissä. Miksi ylipäätään korotus tarvitsee tehdä ennen kuin työ oikein edes on alkanutkaan? Eihän töihin tullessa heti ensimmäisellä viikolla palkkoja koroteta. Ensin pitää lunastaa paikkansa ja osoittaa kykynsä. Olla palkkansa ja enemmänkin väärtti.

Jyri Keränen

lähihoitaja, Tampere

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut