Monet maahanmuuttajat ovat ylpeitä Suomesta – en ole kuullut moitteen sanaa

5.6. 5:00

Tunnen monta maahanmuuttajaa, jotka ovat tulleet Suomeen Afganistanista, Irakista ja Syyriasta. He ovat usein isänmaallisempia kuin monet suomalaiset. Heidän isänmaallisuutensa ei kuitenkaan kohdistu niinkään synnyinmaahan kuin nykyiseen kotimaahansa.

He ovat aina ja kaikkialla hyvin ylpeitä Suomesta. He ovat ylpeitä Suomen kiekko- ja urheilumenestyksestä, pääministeristä ja presidentistä ja arvostavat suuresti yhteiskuntaa, poliisia ja hyvin toimivaa terveydenhoitoa ja muita palveluja. Moitteen sanaa en ole heidän suustaan koskaan kuullut, vaikka voisihan heillä olla kriittistä sanottavaa monesta asiasta.

Tampereen Keskustorilla näin jännittävää jääkiekkofinaalia seuraamassa satoja maahanmuuttajataustaisia nuoria, osa seitsemän vuotta sitten maahan tulleita, osa toisen polven nuoria, mutta kaikki he olivat yhtä vilpittömän innoissaan Suomen voitosta. He haluavat kuulua muiden nuorten joukkoon ja iloita samoista asioista kuin suomalaiset nuoret.

Moni mies haluaa mennä armeijaan sitten, kun saa Suomen kansalaisuuden ja passin. Kaikki poikkeuksetta haluavat tehdä työtä ja elää itsenäistä omaehtoista elämää palkkansa varassa ja veronsa Suomen hyväksi säntillisesti maksaen. Ei tarvita muuta kuin meistä itse kukin antaa heille mahdollisuuden saada myös katetta ylpeydestään Suomea ja suomalaisia kohtaan. Aloittaa voi vaikka omat ennakkoluulonsa tarkistamalla.

Kimmo Harju

Tampere

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut