Vaarallinen suojatie Juvankadulla – pysäkillä oleva bussi peittää näkyvyyden

29.5. 4:30

Olen todella huolestuneena seurannut, kuinka on mahdollista, että Tampereella tehdään linja-autopysäkki kaksikaistaisen samaan suuntaan kulkevan kadun suojatien välittömään läheisyyteen! Tällainen pysäkki löytyy Kaukajärveltä Juvankatu 4:n kohdalta ajattaessa Messukylän suunnasta kohti Kaukajärven keskustaa.

Jo useita kertoja olen havainnut bussin ollessa pysäkillä jättämässä matkustajia, kuinka moni jalankulkija lähtee pysähtyneen bussin edestä aivan sen välittömässä läheisyydessä olevaa suojatietä ylittämään, jolloin bussin viereistä toista kaistaa samaan suuntaan ajava autoilija ajaa kovaa vauhtia bussin ohitse, eikä huomioi suojatietä, joka on vain muutaman metrin päässä pysähtyneestä bussista. Näin taas viime viikolla oli viittä vaille, että katua bussin edestä suojatietä ylittävä matkustaja ei jäänyt henkilöauton alle, sen kuljettaja viime hetkellä havaitsi jalankulkijan pysähtyneen bussin peittäessä näkyvyyden sekä suojatiehen ja että siitä kertovaan liikennemerkkiin nähden.

Olisikohan jo aika siirtää kyseinen bussipysäkki toiseen paikkaan ennen kuin sattuu onnettomuus? Muutenkin Juvankatu on kaupungista päin tultaessa alkupäästään aina Santaharjuntien ja Keskisenkadun risteykseen asti _ ja päinvastoin kaupungin suuntaan ajattaessa _ todella vaarallinen molempiin samaan suuntaan kulkevien kaksikaistaisten ajoväyliensä vuoksi.

Juvankadun ylitys suojateineen, joissa ei ole liikennevaloja, aiheuttaa päivittäin useita vaaranpaikkoja. Useasti kaksikaistaisen samaan suuntaan kulkevan tien suojatien eteen pysähtyneen auton ohittaa toinen auto liikennesääntöjä noudattamatta pysähtymättä kuitenkaan suojatien eteen, jolle on jo ehtinyt astua jalankulkija.

Juha Javanainen

Tampere

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut