Sähköpotkulaudat kiitävät jalkakäytävillä – saa pelätä, ettei henki mene

26.5. 5:00

Kun muutamia vuosia sitten polkupyöräilijät valtasivat Tampereen keskustan kävelykadut, ajattelin ettei mikään voi olla vaarallisempaa ja kamalampaa. Vähänpä tiesin.

Sitten tulivat sähköpotkulautailijat. Kun ennen sai olla huolissaan, etteivät pyöräilijät kolhaise ohi suihkaistessaan, niin nyt saa pelätä ettei henki mene. Laudat kiitävät täysin hallitsematonta nopeutta jalkakäytävillä. Vauhti on monasti kovempi kuin autoilla siinä vieressä.

Sinänsä laudat saisivat minun puolestani hurjastella omilla kaistoillaan erillään kävelijöistä. Mutta kun niin ei ole. Niitä menee kävelyteillä siitäkin huolimatta, että pyörätie on vieressä tai kadun toisella puolella. Vai onko sähkölaudoilla omat säännöt, joista en ole tietoinen?

Ja koko sähkölautailu. Se on mielestäni pelkkää silkkaa "kivaa" eli täysin turhaa luonnonvarojen haaskausta, sekä katujen tukkimista kaadetuilla lautaröykkiöillä. Laudoilla kiitävä nuoriso ei varmaan ole matkalla mihinkään kiireiseen työtehtävään vaan matkalla kiiruusti kapakasta toiseen. Eli aivan turhaa sekä jalankulkijoiden että itsensä terveyden vaarantamista.

Toivoisin, että lautojen nopeutta rajoitetaan 6 kilometriin tunnissa eli nopeaan kävelyvauhtiin. Ehkä silloin nuorison vaihtoehdoksi tulisi tämä eksoottinen kävely. Ja me kaikki säästäisimme energiankulutuksessa ja Acutan laskuissa.

Marja Salovaara

Tampere

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut