On vaara, että pienipalkkaisia avustajia palkataan paikkaamaan työntekijäpulaa – raha ratkaisee

Tarvittaisiin selkeät tehtävänkuvaukset ja henkilöstörakenteen kiintiöt sekä budjetointi, kirjoittaa lähihoitaja Anne Mörsky.

9.5. 5:00

Eikö joku muu kuin koulutettu lähihoitaja voisi auttaa vanhusta arkisissa toimissa? Hyvä kysymys ja niinhän jo tehdäänkin. Läheiset ja hoiva-avustajat, henkilökohtaiset avustajat sekä ulkomailta tuotu työvoima tekevät tätä työtä.

Lue lisää: Vanhushoivan henkilökunta liian hoitajapainotteista – avustavia työntekijöitä tarvitaan

Valitettavaa on se, että raha ratkaisee aina niissä toimissa, jossa kyse on pelkästään yhteiskunnan "menoeriin" laskettavista palveluista.

Vaarana on, että myös hoiva-avustajia palkataan pienemmällä palkalla yhä enemmän paikkaamaan vanhuspalveluiden työntekijäpulaa. Toisaalta jos lähihoitaja tekee kahden henkilön työn, niin palkkaako yritys tai kunta hoiva-avustajaa tekemään toisen osion työstä?

Kyllä, tarvittaisiin selkeät tehtävänkuvaukset ja henkilöstörakenteen kiintiöt sekä budjetointi ja tarkka seuranta mahdollistamaan hoiva-avusta-ajatuksenkin viemistä toteutusasteelle.

Juuri nyt myös paljon puhuttu hoitajien palkkatason nostaminen kohtuulliselle tasolle sekä laitoshoitopalveluiden- ja kotihoidon palveluiden työmäärän mitoitus työaikaan suhteutettuna voisi auttaa jo olemassa olevaan henkilöstöpulaan.

Palaisiko hoitajia takaisin hoitoalalle muulta, jaksaisivatko hoitajat tehdä, usein kolmivuorotyötäkin, motivoisiko kiireettömämpi työ ja työn arvostuksen näkyminen palkkauksessa?

Kyllä, nämäkään toimet ei poista hoitajapulaa kokonaan, mutta eivät ehkä lisäisi sitä entisestään.

Anne Mörsky

lähihoitaja, Lempäälä

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut