Työttömän pitää toukokuusta lähtien osallistua kahden viikon välein työnhakukeskusteluun – Huoli yksittäisen virkailijan tulkinnoista on iso

Työttömyyden hoidon kuntakokeilut ovat osoittaneet, että kohtaamisen tavoitteisiin ei laajalla rintamalla ole päästy.

2.5. 5:00

Työvoimapalvelumalli muuttuu ja astuu uudistettuna Suomessa voimaan työväenjuhlan, vapun jälkeen 2. toukokuuta. Keskeisenä uudistuksena ovat työttömän ja työttömyysuhan alla olevan henkilökohtainen kohtaaminen, määritelty työnhakuvelvoite sekä muistutuksen käyttö työttömyyspäivärahakarenssia lievempänä rangaistuksena.

Uuden mallin tavoitteena on lyhentää työttömyyden kestoa. Kuitenkaan mallissa ei ole kehitetty määräaikaisesta työstä työttömäksi jäävän mahdollisuutta ilmoittautua jo etukäteen palveluiden ja työnhaun tuen piiriin.

Vaikka juhlapuheissa sanktiot lievenevät karenssista muistutukseen, kohtaamiemme työttömien huoli yksittäisten virkailijoiden tulkinnoista ja esimerkiksi mielenterveyshaasteista ja kielitaidon puutteista johtuvista väärinkäsityksistä ei mallin avulla vähene. Työttömyyden hoidon kuntakokeilut ovat osoittaneet, että kohtaamisen tavoitteisiin ei laajalla rintamalla olla päästy. Mikä nyt siis muuttuisi?

Kuntakokeilut ja työvoimapalvelut kärsivät rekrytoinnin haasteista: osaajia ei saada tarpeeksi tukemaan työttömiä.

Työvoimaa todella tarvitaan: Viiden päivän kuluttua työttömyyden alkamisesta tehtävä alkuhaastattelu ei ole mikään läpihuutojuttu: sen aikana pitää kartoittaa osaaminen, kokemus, mahdollisuudet ja motivaatio. Lisäksi hakijalle järjestetään työnhakukeskustelu kahden viikon välein kolmen ensimmäisen kuukauden ajan.

Uusi hakuvelvoite koskee myös osapäivätyössä vastoin omaa tahtoaan työskenteleviä, lomautettuja sekä opiskelijoita tietyillä edellytyksillä. Työvoimatoimistojen ovet käyvät niin digitaalisesti kuin fyysisesti jatkossa entistä tiheämmin.

Juhlapuheissa mallin tavoitteet ovat kauniita. Se, miten ne jalkautuvat työttömän tai työttömyysuhan alla olevan arkeen, jää nähtäväksi. Toivomme, että jatkossa heikoimmassa työmarkkina-asemassa olevien matalasti koulutettujen ja pitkän työuran jo tehneiden työnhakua voidaan tukea ripeästi, inhimillisesti ja ilman pelkoa taloudellisesta epävarmuudesta karenssien vuoksi.

Peppi Tervo-Hiltula

Toiminnanjohtaja, Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys ry

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut