Suomen turvallisuus on hyvissä käsissä – Poliisi ei ole ainoa, joka osaa hommansa

23.4. 5:30

Sosiaalisessa mediassa leviää video, jossa venäläistä rannikkopuolustusjärjestelmää ollaan väitetysti kuljettamassa kohti Suomen rajaa. En kykene maallikkona arvioimaan videon aitoutta, mutta siihen on syytä suhtautua suurella varauksella. Tämä olisi juuri sen kaltaista informaatiovaikuttamista, jota itäiseltä naapurilta oli etukäteen odotettavissa Suomen Nato-jäsenyysprosessin edistämisen myötä.

Suomen turvallisuusviranomaiset seuraavat herkeämättä Venäjän jokaista liikettä, kenties tarkemmin kuin kertaakaan aiemmin 2000-luvun aikana. Jaamme aktiivisesti tiedustelutietoja läntisten kumppaneidemme kanssa. Viranomaiskoneistolla on välitön valmius reagoida erilaisiin uhkiin.

Tärkeä näkökulma on luottamus suomalaiseen turvallisuusosaamiseen. Olin Nokialla kokonaisturvallisuuden seminaarissa 11.4. Siellä oli varsin nimekkäitä puhujia aina kansanedustaja Jari Kinnusesta lähtien. Minulle jäi päällimmäisenä mieleen yksi ajatus: Suomi on hoitanut turvallisuuttaan kouluarvosanoin kiitettävästi.

Työskentelen itsekin turvallisuusviranomaisena, mutta tulin entistä vakuuttuneemmaksi siitä, että osataan sitä muuallakin kuin poliisissa. Voin hyvällä omallatunnolla sanoa, että ”poikas valveil on”.

Omaa mielenkuormaa olisi hyvä pyrkiä määrätietoisesti keventämään säännöstelemällä uutisten lukemista ja suhtautumalla kriittisesti uutis- ja videotulvaan. Asioiden patoaminen saa helposti lasin läikkymään yli, mistä syystä kannustan aivan kaikkia nykäisemään kaveria hihasta heti, kun siltä tuntuu.

Toinen toistamme tukien me selviämme, sillä olemmehan me maailman onnellisin maa; viidettä kertaa peräkkäin.

Sebastian Lohja

Tampere, puolueaktiivi (kok.), poliisi ja opiskelija

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut