Kävelevät istuivat Nokia Arenalla pyörätuolipaikoilla

Pyörätuolia käyttävän saattajan ei mielestäni pidä istua pyörätuolipaikalla silloin, kun tilaa ei ole.

21.4. 5:00

Kävin pelissä ensimmäistä kertaa Nokia Areenalla, ja ympäristön esteettömyys toimi mielestäni hyvin. Sorinkadulla oli mukava järjestyshenkilö, joka ohjeisti meitä kuinka meidän kuuluu toimia.

Koska käytän liikkumisen välineenä pyörätuolia, olin varannut pyörätuolipaikan B2 paikoille. Hämmennystä herätti, että pyörätuolipaikkoja ei ollut merkitty mitenkään. Muutama avustaja istui tiukasti irtotuolissaan kaiteen vieressä, vaikka kaikki pyörätuolipaikat oli varattu pyörätuolia käyttäville. Yksi saattaja sanoi, että heillä on kausikortti paikalle.

Tämän seurauksena todistin tilannetta, jossa pyörätuolia käyttävä poika ei mahtunut pyörätuolipaikalle. Järjestyshenkilöt saivat raivattua kuitenkin pojalle paikan.

Siis haluaisin vastauksen, että onko kaiteen vieressä olevat pyörätuolipaikat ajateltu niin, että ilmaiseksi avustajan lipulla sisään tulleet voivat istua niillä? Voiko myös avustaja hankkia niille kausikortin? Ymmärrän, että avustaja voi niillä istua, jos kaikki paikat eivät ole varattuja. Nyt niin ei ollut, vaan kaikki pyörätuolipaikat oli varattu.

Ehdotan, että pyörätuolipaikat merkitään selkeästi lattiaan ja kaiteeseen, niin tällaista epäselviä tilannetta ei synny. Oma saattajani istui takanani irtotuolilla, kuten luulin, että niin kuuluukin toimia. Hän oli Arenalla minua varten, eikä peliä varten ja siksi hän pääsikin maksutta sisään.

Kiitän Nokia Arenaa siitä, että sivustolla oli selkeät esteettömyysohjeet. Avustajia koskevia toimintaohjeita tarkentaisin.

Anne Beresford

Toiminnanjohtaja, Pirkanmaan neuroyhdistys

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut