Suomen ei pidä olla rähmällään – Venäjä uskoo ainoastaan aseelliseen voimaan

19.4. 5:00

Ennen Ukrainan sotaa Naton kannatus oli 20 prosentin paikkeilla. Nyt vastaava luku on 60 prosenttia. Galluppien luotettavuus on nykyään vähintään yhtä hyvä kuin aikaisemmin.

Suomen kannattaa liittyä Natoon, koska jäsenyys ehkäisee ennalta sodan. Näemme tämän toteutuvan tänään Puolan rajalla. Venäjä ei ole astunut jalallaan Puolan puolelle, koska se kuuluu Natoon. Vastaavasti Nato ei ole julistanut liittoon kuulumatonta Ukrainaa lentokieltoalueeksi.

Venäjä luottaa ja uskoo ainoastaan aseelliseen voimaan. Nato on täysin ylivoimainen siinä Venäjään nähden. Venäjän kenraalit tietävät hyvin tosiasiat.

Ei kannata olla rähmällään Venäjän edessä. Suomen liikkumatila oli sotien jälkeen huomattavasti suurempi kuin Kekkosen ajalla luultiin. Neuvostoliitto ei ollut hyökkäämässä Suomeen, vaikka täällä rähmällään olijat niin kuvittelivat. Nykyinen Venäjä on täysin toista maata.

Naton jäsenenä suomalaisia sotilaita lähetetään ulkomaille ainoastaan eduskunnan tahdosta. Nato ei voi kollektiivisella päätöksellä viedä suomalaisia minnekään. Amerikkalaisia tai muiden maiden sotilaita ei tule kuljeksimaan Suomen kaduille. Heillä on varmasti parempaa tekemistä jossain muualla.

Ismo Heinisuo

Tampere

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut