Suomen ei pidä härnätä itänaapuria Nato-jäsenyydellä – Jos pidämme suumme kiinni ja elämme sovussa, elintaso jatkaa nousua

19.4. 5:00

Mitään ei ole historiasta opittu. Nyt vain entistä tehokkaammin herjataan ja härnätään suurta naapuria. Kaikkialle se on tuonut tuhoa ja lopulta vetäytynyt, viimeksi Afganistanista.

Selonteko Suomen turvallisuudesta on sinisilmäinen ja lapsellinen. Katsokaa karttaa: Viisi miljoonaa ”maailman onnellisinta” asuu kapealla kaistaleella naapurin tykkien ja ohjusten ulottuvilla. Miksi me haluamme uhrata henkemme, kotimme ja elintasomme? Ketä se auttaa, ei ainakaan ukrainalaisia, jotka täältä saivat turvapaikan. Kuvio on sama kuin siellä: halu liittyä suin päin Natoon.

Meillä ei edes ole samanlaista karismaattista johtajaa, jolle kaikki taputtaisivat.

Mahdollisuutemme olisi olla siltana idän ja lännen välillä, ei tappotanner. Pakotteita voidaan noudattaa, mutta miksi ei vaieta ja eletä sovussa suuren itäisen naapurin kanssa? Suomen elintaso on silloin aina noussut.

Siellä on valtavat luonnonvarat ja ydinpelote.

Sodat vievät yhä lähemmäksi lopullista tuhoa. Tosin jo tuhlaileva ja saastuttava elämäntapa tekee sen tehokkaasti.

Leena Niemi

Kesäasukas, Kangasala

Oikaisu 19.4.2022 klo 13.49: Kirjoituksessa väitettiin virheellisesti, että Venäjällä olisi satoja miljoonia sotilaita. Virheellinen väite on poistettu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut