Särkänniemen ja Mustanlahden suunnitelma tuo pulan parkkipaikkojen lisäksi venepaikoista

”Kalliit pysäköintimaksut ja sakkorysät harmittavat sekä stressaavat kulkijoita”, kirjoittaa Markku Lehtinen.

14.4. 5:00

Meillä kaupunkilaisilla on käsittääkseni oikeus valita millä kulkutavalla liikumme kaupunkialueella. Tähän oikeuteen kuuluu olennaisena osana kulkuvälineiden kohtuuhintainen, ongelmaton pysäköintimahdollisuus myös kaupunkikeskustassa. Lyhytaikaista asiointipysäköintiä varten tarvitaan erityisesti maanpäälisiä pysäköintipaikkoja.

Tampereen asemakaava- ja liikennesuunnittelussa edellä kerrottu ei toteudu. Meillä ratikan ja kaksipyöräisten edut ja tavoitteet jyräävät muiden liikkumismuotojen etuja ja oikeuksia. Henkilöautoilun kulkemisrajoitusten lisäksi myös ammattimainen tavaroiden jakeluliikenne myyntipisteisiin on jo nyt riittävän työlästä.

Särkänniemen huvipuiston ja Mustanlahden satama-alueen asemakaavassa numero 8663 autoilijoiden oikeutta saapua sujuvasti kohdealueille on tarkoituksellisesti hankaloitettu.

Lue lisää: Mustanlahden satamaa ei tarvitsisi tuhota – vielä ei ole liian myöhäistä

Tamperetta mainostetaan turisteille kaupunkina, jossa on paljon tekemistä ja nähtävää. Samalla kuitenkin haitataan liikennejärjestelyin turistien sekä kaupunkilaisten liikkumista kohdealueille. Erityisesti lapsiperheet, ikäihmiset ja liikkumisrajoitteiset joutuvat kohdelluiksi toisarvoisina kansalaisina. Kalliit pysäköintimaksut ja ”sakkorysät” harmittavat sekä stressaavat kulkijoita, tuoden tyydytystä vain kaupungin kassaan.

Tampereen kaupungin tulisi huomioida myös, että asukaspysäköinnin vyöhykkeiltä löytyy riittävästi parkkipaikkoja maksujen vastineeksi.

Mustanlahden satamaan saapuville vieraille ei ole suunniteltu riittävästi laituripaikkoja. Myös kuntalaisten purjehduskaudeksi vuokraamien venelaituripaikkojen määrän on suunnitelmissa vähennetty. Suunniteltu asemakaavaratkaisu hankaloittaa kulkua veneille sekä vaikeuttaa tavaroiden rahtaamista.

Osa lukijoista varmaan ajattelee, että taas se äijä napisee. Tampere on pohjimmiltaan mukava kaupunki asua. Meidän ei pidä kuitenkaan suhtautua kritiikittömästi päättäjien suunnitelmiin ja tekemisiin. Tavoitteena on nostaa esiin ongelmakohtia sekä toivoa, että tulevaisuuden suunnittelijat osaisivat tehdä parempia, asukaslähtöisempiä kaavoitusratkaisuja.

Markku Lehtinen

Tampere

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut