Vahva tiederahoitus turvaa vetovoimaa

Meillä ei ole yhtään ylimääräistä maisteria tai tohtoria, tarvitsemme tämän maan rakentamiseen jokaisen, kirjoittavat Johanna Moisio ja Konstantin Kouzmitchev.

3.4.2022 6:59

Meillä on yhteistä rajaa Venäjän kanssa toista tuhatta kilometriä. Viime viikkojen tapahtumien johdosta on keskusteltu yhä enemmän siitä, millaisena investointiympäristönä Suomi jatkossa itäisen naapurinsa varjossa näyttäytyy.

Suomi on pieni maa, jonka elinvoima perustuu osaavaan kansaan, joka jatkuvasti luo uutta, tutkii ja kehittää. Tämä on ollut vetovoimatekijämme. Suomalaiset yliopistot ovat rekrytoineet viime vuosina huomattavan määrän ulkomaalaistaustaisia opiskelijoita ja tutkijoita. Esimerkiksi ensimmäisen uraportaan tutkijoista Aalto-yliopistossa 58 prosenttia on jo ulkomaalaistaustaisia. Tiedossa on, että vain 40 prosentille väitelleistä ylipäänsä löytyy yliopistosektorilta töitä. Tohtorikoulutusmäärä on haluttu pitää nykytasolla, jotta tohtoreita siirtyisi laajasti myös yksityiselle, julkiselle ja kolmannelle sektorille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut