Tavase-keskustelu jatkuu: Tekopohjavesihanke huolettaa maanomistajia Pälkäneellä

Paikalliset maanomistajat ovat pitäneet luonnolle aiheutuvia vahinkoja tärkeänä syynä siihen, että he ovat olleet tekopohjavesihanketta vastaan.

31.3. 5:00

Tavasen tekopohjavesihankkeen jatkamiselle ei ole enää perusteita, kuten tamperelaiset vihreät vaikuttajat Olga Haapa-aho, Taru Kaario, Jaakko Mustakallio ja Hannes Tuohiniitty toteavat mielipidekirjoituksessaan (AL 24.3.). Kiitos heille hyvin perustellusta ja selkeästä kannanotosta.

Lue lisää: Neljä vihreiden vaikuttajaa: Tavasesta luovuttava, tilalle Ruskon vedenpuhdistamon saneeraus

Kirjoittajat korostavat hankkeen riskejä alueen luonnolle. Myös me paikalliset maanomistajat olemme pitäneet luonnolle aiheutuvia vahinkoja tärkeänä syynä siihen, että olemme olleet hanketta vastaan. Meille nämä paikat ovat rakasta lähiympäristöä, ja olemme seuranneet tyrmistyneinä, miten jossain muualla tehdyt suunnitelmat tuhoaisivat upeita luontokohteitamme.

Onneksi Pälkäneen puolelta ainakin tervaleppäkorven ja nyttemmin myös muinaisen Yoldiameren rantakivikon olisi uusissa kaavailuissa määrä jäädä rauhaan. Edelleen suunnitelmissa kummittelee kuitenkin muun muassa kaivoalue, joka tuhoaisi hienon, kellarimaisen syvän supan Aapiskukon yläpuolella ja katkaisisi ikimuistoisen kirkkotien luonnonsuojelualueen rajalla.

Tampereen kaupunginvaltuustolla on nyt tilaisuus tehdä oikea päätös, tunnustaa tosiasiat ja haudata Tavase-hanke.

Terhi Reskola

Pälkäne

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut