Venäjällä valta vaihtuu vain sisältä päin

1.3. 5:00

Niin kauan kuin Venäjän kansalaiset hyväksyvät diktatuurin ja sisäisen sensuurin, ei Vladimir Putinin vallankäytölle ole esteitä.

Taloudellisten sanktioiden käyttö ökyrikkaita päättäjiä tai valtion johtoon kuuluvia henkilöitä sekä taloudellisesti vahvaa valtiota ovat hitaita. Taloudellisestihan Venäjä on jo varautunut tähän.

Mielestäni sanktiot tulisikin kohdistaa niin, että ne kohdistuisivat hyvinkin nopeasti kaikkiin Venäjän kansalaisiin. Ei viisumeja, ei oleskelulupia ja lisäksi kaikki ulkomailla olevat venäjän kansalaiset tulisi lähettää kotimaahansa. Johtoonsa tyytymätön kansa voi aiheuttaa paljon suuremmat vahingot kuin valtio sodassa.

Se, että tavalliset venäläiset kansalaiset joutuvat kärsimään Putinin toimista on ikävää, mutta tavallisten ukrainalaisten kärsimys mitataan aivan eri sfääreissä.

Jos länsimaat haluaa todella aiheuttaa sekaannusta Venäjän kansalaisissa, niin tämä toimenpide sitä luultavasti aiheuttaa ja uskoisin, että epätyytyväisyys Venäjän valtionjohdon tekemiin päätöksiin tavallisten kansalaisten osalta olisi ennen näkemätön.

Kenties valta vaihtuisi sisältä päin?

Lasse Turunen

Tampere

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut