Mitään sivistymistä ei ole tapahtunut – ainoastaan ihmisen kyky tappaa tehokkaasti on kehittynyt

1.3. 5:00

Minua alkoi hävettämään olla ihminen! Ihminen on nyt paljastanut kasvonsa. Eurooppa laitettiin palasiksi 80 vuotta sitten. 80 vuotta Eurooppaa on jälleenrakennettu.

Tästä tulee mieleen pikkupoikien hiekkalinnaleikit hiekkalaatikoillaan.Rakenna, hajota ja naura päälle?

Jos ajattelemme vain 2000 vuotta taaksepäin, tämä meno on jatkunut isojen ja pienten kapinoiden merkeissä. Mitään sivistymistä ei ole tapahtunut. Ei ihminen lukemalla sivisty, miten hän voisikaan sivistyä, lukemalla toisen hullun kirjoituksia. Menneisyyden sodat pitää jättää kokonaan kirjoittamatta ja siis lukematta. Ne kirjoitukset eivät sodan uhkaa ja sotia näytä poistavan. Saattaa olla pikemminkin päin vastoin.

Ainoa tekniikka, mikä on selvästi kehittynyt, on ihmisen kyky tappaa tehokkaasti toinen ihminen ja lopettaa eläin- ja kasvikunta tältä planeetalta. Tämä kaikki tapahtuu tekijän itsensä kipua tuntematta.

Ihminen sivistyy vain ajattelemalla, ajattelemalla koko planeettaa yhdellä ajatuksella, ottaen huomioon kaikki ihmiset, koko eläinkunnan ja kasvikunnan. Tällä planeetalla yksi ei ole ylitse muiden!

Maapalloa voi ajatella yhdellä ajatuksella kerrallaan, avaruutta pitää ajatella osissa, niin kuin ajatteli Konsta Pylkkänen.

Risto Rantanen

Tampere

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut