Ruuantuotannon omavaraisuus on myös turvallisuuskysymys – useat maatilat maksuvalmiuskriisissä

Lähes kaikki tahot tunnistavat ruokaketjun ongelmat, mutta mitään konkreettista ei tapahdu, kirjoittaa Riitta Kuismanen.

20.2. 5:00

Viljelijöiden saama osuus kotimaisen ruuan hinnasta on elintarvikeketjun pienin, vaikka työmäärä on suurin.

Alalla toimivien yrittäjien tulot ovat olleet laskussa jo vuosikymmenet. Lisäksi viime aikoina tuotantokustannukset alalla ovat olleet rajussa nousussa ja se on kriisiyttänyt maatalouden kannattavuutta edelleen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut