Työttömistä naisista saisi nopeasti lisäkäsiä terveydenhuoltoon - Lukijalta - Aamulehti

Työttömistä naisista voisi nopeasti saada lisäkäsiä terveydenhuollon tehtäviin

Koulutetut hoitajat jakaisivat lääkkeet ja tekisivät muut koulutusta vaativat tehtävät.

5.1. 5:00

Suomen sairaalat valittavat osaavien käsien puuttumisesta sairaanhoidossa. Suomessa toimi Lotta Svärd -järjestö, joka koulutti Suomen naisia avustamaan maanpuolustusta.

Talvisodan sytyttyä olivat Suomen lotat valmiina . Lotat vapauttivat 25 000 miestä sotilaallisiin tehtäviin toimimalla ilmavalvontatehtävissä, puhelinkeskuksissa, sairaaloissa hoitajien avustajina ja rintamaolosuhteissa jopa leikkausavustajina kenttäsairaaloissa.

Mikä ihmeellisintä, pienellä koulutuksella saatiin äkkiä sairaaloihin osaavia käsiä.

Nyt sairaalat valittavat hoitajien uupumuksesta, kun ei ole koulutettua henkilökuntaa tarpeeksi. Tämä onkin sitten se ihme: Koulutetut hoitajat sijaavat vuoteet, vaihtavat pissapullot ja -pussit, saattavat potilaita röntgeniin sekä tekevät vielä ruuanjakelunkin, joka ei tosiaan vaadi hoitajakoulutusta.

Näin kulutetaan osaavien hoitajien voimavarat loppuun, kun nuoria naisia on työttöminä. Näistä työttömistä naisista voisi kouluttaa ne vuoteiden sijaajat sekä muuhun aputyöhön tarvittavat.

Koulutetut hoitajat jakaisivat lääkkeet ja tekisivät muut koulutusta vaativat tehtävät. Näin saataisiin helpotettua koulutettujen hoitajien työtaakkaa.

Matti Ahonen

Valkeakoski

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut