Lukijalta: Sairaanhoitaja: Teemme parhaamme olosuhteissa, jotka meille on annettu - Lukijalta - Aamulehti

Sairaanhoitaja: Teemme parhaamme olosuhteissa, jotka meille on annettu – Osa potilaista purkaa turhautumistaan sylkemällä, haukkumalla tai lyömällä

22.12.2021 6:30

Kaikki ihmiset alkavat olla enemmän tai vähemmän koronan uuvuttamia. Korona vaikuttaa väistämättä jokaisen ihmisen elämään ainakin jollakin tavalla.

Terveydenhuollossa tämä näkyy potilaille esimerkiksi kasvaneena hoitovelkana. Aikoja joudutaan siirtämään tai perumaan, sillä henkilökuntaa on liian vähän tarpeeseen nähden. Lisäksi henkilökuntaa voi olla sairaana tai siirrettynä muihin tehtäviin. Tai osa voi olla hakeutunut pois hoitoalalta. Resurssit eivät riitä.

Olosuhteet ovat ajoittain erittäin haastavia. Jos me hoitajat saisimme päättää, niin jokainen potilas pääsisi heti tarvitsemaansa hoitoon ilman odotusaikaa tai turhia väärinymmärryksiä. Jos me saisimme päättää, niin kohtaisimme jokaisen potilaan rauhassa ilman kiirettä.

Me teemme parhaamme niissä olosuhteissa, mitkä meille on annettu.

Me hoitajat teemme työtä potilaita varten. Työmme on suojella, hoitaa, ymmärtää. Kaikki tunteet ovat terveydenhuollossa sallittuja. Ilo, suru, pelko, ahdistus, helpotus, ärtymys ja jopa viha. Tunteista saa ja kannattaa puhua avoimesti hoitajien kanssa.

Kuitenkin ennen kuin purat turhautumisen tai vihan meihin sylkemällä päin, uhkailemalla, huutamalla, haukkumalla tai lyömällä, niin pyydämme muistamaan, että vastaanottajana on muutakin kuin hoitaja. Vastaanottajana on toinen ihminen.

Erika Isohanni

sairaanhoitaja, Tampere

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut