Lukijalta: Sola ry vastaa aluevaaliehdokkaalle: Sosionomi on perehtynyt heikoimmassa asemassa olevien auttamiseen - Lukijalta - Aamulehti

Sosionomit vastaavat aluevaaliehdokkaalle: Sosionomi on perehtynyt heikoimmassa asemassa olevien laadukkaaseen auttamiseen

Lastensuojelussa lapsen edun tulisi olla aina kaikkein tärkein, ei palveluntuottajan saama taloudellinen hyöty, kirjoittavat Mirka Haili, Katariina Hämäläinen ja Miia Markkanen Romo Sola ry:stä.

16.12.2021 7:28

Kokoomuksen aluevaaliehdokas Reijo Kaakkolammi kirjoitti lastensuojelun sijaishuollon kilpailutuksesta (AL 5.12.).

Lue lisää: Lastensuojelun kilpailutuksessa täytyy keskittyä paikallisiin pienyrityksiin

Kirjoituksessaan hän totesi, että sosionomin koulutus ei anna käytännön valmiuksia lastensuojelutyöhön, eikä tuo työhön välttämättä lainkaan laatua. Jäimme kaipaamaan perusteluita sille, ettei sosionomeja tarvita lastensuojelun sijaishuollossa. Herää kysymys, onko arvoisa aluevaaliehdokas tutustunut kyseisen koulutuksen sisältöihin ja sen tuottamaan osaamiseen?

Sosionomi (AMK) on Valviran laillistama sosiaalialan ammattihenkilö. Noin kolmen ja puolen vuoden korkeakoulututkinnossa syvennytään yhteiskunnan heikoimmassa asemassa olevien ihmisten eettisesti laadukkaaseen ja vaikuttavaan auttamiseen, ohjaamiseen ja tukemiseen.

Valitettavan usein kuulee haasteista sijaishuollossa, joten siksikin näemme tärkeänä, että sijaishuollossa työskentelee laillistettuja ja korkeakoulutettuja sosiaalialan ammattilaisia, jotka ymmärtävät laajemmassa yhteiskunnallisessa kontekstissa lastensuojelun tarpeessa olevan lapsen tilanteen ja osaavat toimia lapsen edun mukaisella tavalla.

Kaakkolammin kirjoituksesta nousee vahvasti esille rahan tärkeys, mutta lastensuojelussa lapsen edun tulisi olla aina kaikkein tärkein, ei palveluntuottajan saama taloudellinen hyöty.

Työtä pitää tehdä suurella sydämellä, mutta kustannusten varjolla ei voida tinkiä ymmärryksestä erittäin haavoittuvassa asemassa olevien lapsien kasvusta ja kehityksestä, sekä lastensuojelun tuntemuksesta.

Mirka Haili

Katariina Hämäläinen

Miia Markkanen-Romo

Sosiaalialan sosionomit ja ohjaajat Sola ry edunvalvontatyöryhmä, Sola ry:n hallituksen puolesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut