EU:n on turha kahmia valtaa tekosyiden varjolla - Lukijalta - Aamulehti

Lihapullat ja maito eivät ole ilmastosynti – Suomi ei voi vaikuttaa ilmastonmuutokseen mitenkään

Kiinan ja muiden runsaasti saastuttavien maiden tulisi kantaa vastuu ilmastotoimista. EU:n on turha kahmia valtaa ilmastonmuutoksen tai muiden tekosyiden varjolla.

13.12.2021 5:30

Kansanedustajana kun katselee maailman tapahtumia, niin voi vain ihmetellä, mihin olemme menossa. Muutoksia ja mullistuksia tapahtuu monella tasolla. Ainakin kolme isoa asiaa nousee esiin, kun lukee sanomalehtien otsikoita ja katsoo uutisia.

Ilmastopaniikkia lietsotaan niin, että nuoretkin ovat tutkimusten mukaan koko ajan ahdistuneempia. Nykyisin nuoret eivät enää tiedä, mitä saa syödä ja millä saa liikkua, ettei tarvitse kokea ilmastohäpeää kaveripiirissä. Suomalainen kotiruoka, lihapullat ja maito, ovat monen ”ilmastotietoisen” mielestä syntistä ruokaa. Seinähullua ajatella niin.

Pieni Suomi ei käytännössä voi vaikuttaa ilmastoon juuri mitenkään, koska varsinaiset ilmastotoimet pitäisi tehdä Kiinassa ja muissa suuripäästöisissä maissa. Silti meillä julistetaan ilmastohätätiloja ja säädetään päästölakeja, jotka tekevät kansalaisten elämisestä koko ajan kalliimpaa.

Toisaalla EU kahmii itselleen valtaa, joka ei sille perussopimuksen mukaan kuulu. Tässäkin tekosyynä käytetään ilmastoa ja myös koronakriisiä. EU:n elpymispaketti oli ensiaskel EU-maiden yhteisvelkoihin, joita ei koskaan pitänyt tulla. Niin meille luvattiin, kun jäsenyydestä äänestimme.

Nyt jatkoa seuraa, kun EU pyrkii runttaamaan läpi Sosiaalisen ilmastorahaston. Tämä tarkoittaisi sitä, että suomalaiset laitettaisiin maksamaan eteläisten ja itäisten EU-maiden energiamaksuja. Vihreä siirtymä nostaa energian ja polttoaineen hintaa, ja nyt poliitikot keksivät, että ”rikkaalla” Suomella on rahaa, jonka voi meiltä nyhtää pois.

Kyseessä on uudentyyppinen kehitysapu, mutta tällä kertaa sitä ei annettaisi Afrikkaan vaan toisille eurooppalaisille maille. Ainoa mikä ei muutu on, että suomalainen maksaa aina. Jotta suomalaiset voivat maksaa nämä tulonsiirrot muille maille, pitää meitä verottaa entistä ankarammin muun muassa ”hiilimaksuilla”.

Nuo hiilimaksut ovat itse asiassa veroja, mutta niitä ei voi kutsua veroiksi, koska se johtaisi vaikeuksiin EU:n perussopimuksen tulkinnan kanssa.

Kolmas iso mullistus on, että Euroopassa ihmisiä ajetaan pakkorokotuksiin koronan takia, vaikka YK:n ihmisoikeusvaltuutettu Michelle Bachelet ja tasavallan presidentti Sauli Niinistökin yrittävät toppuutella, että rokotepakkoa ei saa tulla.

Mitä muuta se on kuin rokottautumaan pakottamista, jos tulee laki, ettet saa mennä töihin tai tavata vapaasti ihmisiä ilman rokotepassia?

Oma mielipiteeni on, että rokottautuminen pitää olla vapaaehtoista eikä ketään saa syrjiä sen perusteella, alkaako ottaa koronarokotteita vai ei. Kansalaisia ei saa jakaa eri kasteihin. Testaus pitäisi tehdä helpoksi ja maksuttomaksi kaikille – sekä rokotetuille että rokotteesta kieltäytyville.

Jos meillä on varaa jakaa miljardeja euroja ilmaista rahaa muille maille, pitää meillä olla varaa järjestää testausmahdollisuudet omille kansalaisille. Se lisäisi terveysturvallisuutta ja auttaisi ulos koronakriisistä.

Maailman kirjat ovat todellakin sekaisin nyt. Koitetaan silti pitää ajatus kirkkaana ja vahva usko parempaan tulevaisuuteen. Asioilla on taipumus järjestyä, sanoi presidentti Mauno Koivisto joskus viisaasti. Luottakaamme siihen tässäkin maailmanajassa.

Veikko Vallin

Kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu (ps.)

aluevaaliehdokas

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut