Lukijalta: Tuomiorovasti Olli Hallikainen: Yli sadan hengen yhteislaulutilaisuuksissa vaaditaan koronapassi, - Lukijalta - Aamulehti

Tuomiorovasti Olli Hallikainen vastaa: Yli sadan hengen yhteislaulutilaisuuksissa vaaditaan koronapassi, pienemmissä ei

30.11.2021 5:45

Marianne Ahola kysyy (AL 28.11.): Miksi koronapassi joululaulutilaisuuksiin? Hänen mukaansa kirkko on hylännyt armon ja lähimmäisenrakkauden ja valinnut tilalle vihan ja ihmisten eristämisen ja syrjinnän.

Lue lisää: Kauneimmat joululaulut olisi voitu järjestää turvavälein, maskein ja käsidesiä käyttäen

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto antoi 22. marraskuuta määräyksen rajoituksista yhteislaulutilaisuuksiin. Sen mukaan yli sadan hengen yhteislaulutilaisuuksia voidaan järjestää, jos osallistujilta tarkastetaan koronapassi. Seurakunnat noudattavat tätä määräystä, jotta viruksen leviäminen estettäisiin laulutilaisuuksissa.

Lähimmäisenrakkautta on toimia vastuullisesti niin, että myös seurakuntien tilaisuuksissa huolehditaan osallistujien turvallisuudesta. Luotamme terveysviranomaisten ohjeisiin ja linjauksiin kaikkien parhaaksi. Haluamme näin osaltamme kantaa vastuuta sairaanhoidon kuormituksesta ja hoitohenkilöstön jaksamisesta.

Seurakunnat järjestävät alle sadan hengen Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksia, joissa koronapassia ei tarkasteta. Toki toivomme, että myös näihin tilaisuuksiin osallistutaan terveinä ja rokotettuina.

Lue lisää: Joulumusiikin aika alkaa nyt: Katso tästä jutusta, missä pääset laulamaan – Listasimme myös kaikki muut Tampereen seudun joulukonsertit jouluun asti

Jumalan rakkauden ja hyvän tahdon sanoma on keskeinen joululauluissa. Sille on tilausta nyt, kun viha ja tahallinen väärinymmärtäminen tuntuvat saavan tarpeettomasti sijaa ihmisten välillä.

Olli Hallikainen

Tampereen tuomiorovasti

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut