Lukijalta: Ratikan häiriötilanteiden tiedotus saatava kuntoon - Lukijalta - Aamulehti

Ratikan häiriötilanteiden tiedotus saatava kuntoon

26.11. 6:30

Tampereen Kalevasta oli tiistaina vaikea päästä keskustaan kolmen jälkeen. Hervantaan päin meni ratikoita tasaisin välein, mutta kaupungin suuntaan ei ollenkaan.

Pysäkkitaulu kertoi, että 25 minuutin kuluttua pitäisi tulla seuraava. Hetki siinä ihmeteltiin, mitä on tapahtunut, kunnes tauluun tuli teksti, että linjalla on häiriöitä. Netistä ei löytynyt tietoa tapahtuneesta. Kävelin seuraavalle pysäkille, koska en ollut varautunut seisomaan tuulessa puolta tuntia. Busseja ei enää Sammonkadulla kulkenut.

Lue lisää: Ratikka ja pyöräilijä törmäsivät Tampereen Kalevassa – ratikkaliikenne Hervannan suuntaan palautunut normaaliksi

Ratikka tuli noin puolen tunnin kuluttua täpötäytenä, joten kuljettaja kuulutti vain, että seuraava on tulossa, älkää tulko kyytiin. Siinä meni sitten 15 minuuttia, kunnes seuraava ratikka saapui.

Meillä on puhelimissa applikaatiot, muun muassa Nysse ja Tampere.Finland. Olisi kohtuullista ilmoittaa ”ajankohtaista”-otsikon alla tällaiset liikenteen häiriöt, jotta matkustajat voisivat etsiä korvaavia vaihtoehtoja. Pysäkillä hermoiltiin muun muassa, ehditäänkö lähtevään junaan ja hammaslääkäriin.

Kun nykytekniikka mahdollistaa nettitiedottamisen, on hölmöä kävellä 20 minuuttia ratikkapysäkille vain huomatakseen, ettei siellä tapahdu mitään puoleen tuntiin.

Susanne Issakainen

Tampere

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut