Lukijalta: Tampereen omaishoitajille maksuttomat liikuntapalvelut - Lukijalta - Aamulehti

Omaishoitajille saatava maksuttomat liikuntapalvelut Tampereella

3.11. 6:30

Omaishoitajat tekevät tärkeää ja vaativaa työtä läheistensä parhaaksi. He ovat ensiarvoisen tärkeitä myös yhteiskunnallisesti. Omaishoitajien panos hoiva- ja hoitotyöhön tuo myös merkittävää säästöä hoivapalvelujen tuottamiseen. Väestön nopea ikääntyminen tekee omaishoidosta yhä tärkeämmän hoivavaihtoehdon samalla, kun etenkin ikääntyneiden laitos- ja kotihoidossa kärsitään resurssipulasta.

Tällä hetkellä kunnissa on erilaiset kriteerit tuen saannille, lisäksi omaishoidon tuen suuruus ja erilaiset tukipalvelut vaihtelevat. Olisi tärkeää, että omaishoitajien asemaa ja palkkiota parannetaan ja käytännöt yhtenäistetään valtakunnallisesti sote-uudistuksen toteutuksen yhteydessä.

Omaishoitajana toimii usein iäkäs puoliso, jolla saattaa olla myös omat terveyshaasteensa. Omaishoitajien oman terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitoa sekä heidän jaksamistaan on tuettava monin eri keinoin. Tärkeää on, että omaishoitajat pystyvät pitämään vapaata niin, että hoidettava saa hyvää ja turvallista hoitoa vapaapäivinä. Heidän tulee saada tukea myös oman kuntonsa hoitamiseen.

Tampereella omaishoidon tukea saavien tulisi päästä käyttämään maksutta Tampereen kaupungin perusliikuntapalveluja, kuten osallistumaan jumpparyhmiin sekä käymään kuntosaleille ja uimahalliin niiden normaaleina aukioloaikoina. Toimenpide ei toisi kaupungille lisäkustannuksia, mutta tuottaisi hyvinvointia ja lisäisi omaishoitajien toimintakykyä ja jaksamista.

Sirpa Pursiainen

valtuutettu, valtuustoryhmän puheenjohtaja (kd.), Tampere

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut