Lukijalta: Perussuomalainen valtuutettu: ”Valtuuston kokous oli paluu kymmenen vuoden takaiseen tilaan” - Lukijalta - Aamulehti

Perussuomalainen valtuutettu: ”Viimeisin Tampereen valtuuston kokous oli paluu kymmenen vuoden takaiseen tilaan”

30.10. 6:30

Maahanmuutto on edelleen tulenarka aihe. Se tuli todetuksi laajaa huomiota saaneessa Tampereen kaupunginvaltuuston kokouksessa, jossa käsiteltiin aloitetta kiintiöpakolaisten vastaanottamisen keskeyttämisestä.

"Tämä on kiihottamista ihmisryhmiä, kansanryhmiä vastaan. Tämä on epäinhimillistä puhetta, epäoikeudenmukaista puhetta, ihmisvihamielistä puhetta --". Muun muassa näin valtuustossa kuvattiin Veikko Vallinin (ps) puheita aloitettaan koskien. Kuultiin valtuustosalissa syytteitä ihmisoikeussopimusten rikkomisestakin. Aivan kuin arvovaltainen tuomioistuin olisi erehtynyt istuntosalistaan.

Lue lisää: Mitä Tampereen valtuustossa maanantai-iltana oikein tapahtui? Perussuomalaisten Veikko Vallinin puheet kuumensivat tunteita: ”Lopeta, kuinka kehtaat”

Vielä kymmenisen vuotta sitten keskustelu maahanmuutosta jumitti joka kerta, kun joku erehtyi kritisoimaan sitä. Keskustelua ei silloin käyty maahanmuutosta ja politiikasta, vaan niitä kritisoivien olemuksesta ja yksittäisistä sanavalinnoista. Nyttemmin valtakunnallisesti on alettu keskustella myös itse aiheesta eli maahanmuuton kustannuksista, tulijoiden kotoutumisesta ja ulkoa tuomistamme ongelmista.

Viimeisin Tampereen valtuuston kokous oli kuitenkin paluu kymmenen vuoden takaiseen tilaan. Perussuomalaisten esittämiin huoliin Tampereen taloudesta ja tamperelaisten turvallisuudesta ei muu valtuusto keksinyt vastata kuin sanavalintoja sättimällä. Viis argumenteista! Tärkeintä on, ettei luettele rikoksista epäiltyjen etunimiä eikä etenkään kutsu naisia ja vähemmistöjä sortavia maita ja kulttuureita ’’takapajuisiksi’’.

Valtuustossa keksittiin tunnin ajan kauhisteltavaa yhden valtuutetun sanavalinnoista, muttei kymmentä minuuttiakaan vuosittain kymmeniä miljoonia tamperelaisille maksavasta humanitäärisestä maahanmuutosta – jos siis perussuomalaisten esittämiä huolia ei lasketa.

Kiintiöpakolaisia otetaan valtuuston päätöksellä jatkossakin, kaikesta esittämästämme kritiikistä huolimatta. Rajoja kyllä vaaditaan keskustelun sävylle, vaan ei maahanmuuttopolitiikalle.

Joakim Vigelius

kaupunginvaltuutettu (ps.), Tampere

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut