Lukijalta: Kaikilla yrityksillä ole riittäviä valmiuksia, halukkuutta tai kyvykkyyttä palkata ulkomaista työvoimaa - Lukijalta - Aamulehti

Kaikilla yrityksillä ole riittäviä valmiuksia, halukkuutta tai kyvykkyyttä palkata ulkomaista työvoimaa

Suomella ei ole systemaattisia toimintatapoja osaajien houkutteluun tai selkeää strategiaa, kirjoittaa Tampereen kansainvälisen osaamisen palveluiden johtaja.

14.9. 6:31

Yritysten kasvu ja talouden hyvät ennusteet ovat lisänneet merkittävästi työvoiman kysyntää Pirkanmaalla. Aamulehti on uutisoinut muun muassa hoiva-alalla, ravintola- ja palvelusektorilla sekä laajemmin muilla ammattialoilla havaittavissa olevasta työvoimapulasta..

Lue lisää: Jopa 550 lähihoitajan paikkaa auki: Tällaisia ovat Pirkanmaan vakituiset työpaikat, joihin ei löydy tekijöitä – katso palkat ja paikkojen määrät

Samaan aikaan väestörakenteen muutokset alkavat näkyä myös työvoiman saatavuudessa, vaikka työmarkkinoille suuntaavaa ja kotimaista työvoimaa pyritäänkin monin keinoin ohjaamaan yrityksiin esimerkiksi koulutuksen ja työvoimapalveluiden keinoin.

Suomen väestörakenne on jo pitkään näyttänyt huolestuttavalta. Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan vuosina 2000–2017 suomalaistaustaisten työllisten määrä väheni noin 10 000 henkilöllä, mutta ulkomaalaistaustaisten työllisten määrä kasvoi noin 100 000 henkilöllä. Tilastokeskuksen väestöennusteen mukaan ilman nettomaahanmuutto Suomen työikäinen väestö pienenee yli 150 000 henkilöllä vuoteen 2030 mennessä.

Nämä luvut osoittavat, että kansainvälinen työvoima on väistämätön osaratkaisu tähän työvoiman saatavuusongelmaan ja se tulee koskettamaan suomalaisia työyhteisöjä laajasta lähivuosien aikana. Enää emme puhu kaukana tulevaisuudessa siintävästä skenaariosta, vaan kansainvälistymisen muutos on käynnissä nyt.

Kysymys kuuluukin, olemmeko työyhteisöissä ja yrityksissä siihen valmiita?

Tampereen uusi pormestariohjelma on nostanut kansainvälisten osaajien houkuttelun ja pitovoiman edistämisen yhdeksi osaavan työvoiman saatavuuteen liittyväksi kärkiteemaksi. Tavoitteena on parantaa Tampereen kansainvälistä tunnettuutta ja edistää kansainvälisten opiskelijoiden työllistymistä seudulle.

Tampereen kaupunki haluaa panostaa myös osaajille suunnattuihin palveluihin. International House Tampere käynnistää tänä vuonna toimintansa tuomalla ulkomailta Suomeen muuttavien palvelut sekä kansainvälisen rekrytoinnin palvelut yrityksille saman katon alle. Yhteistyössä ovat vahvasti mukana Tampereen korkeakouluyhteisö, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu ja te-palvelut. Mallia on haettu muista Euroopan kaupungeista.

Kun puhumme työvoimapulasta sekä koulutus- ja työperusteisesta maahanmuutosta osaratkaisuna tähän haasteeseen, meidän on tunnistettava, ettei kaikilla seudun yrityksillä ole vielä riittäviä valmiuksia, halukkuutta tai kyvykkyyttä palkata ulkomaista työvoimaa.

Lisäksi osaajien löytäminen, oleskelulupien hakuun liittyvä byrokratia ja asettautumisen palvelut muodostavat monimutkaisen ja usein pitkäksi venyvän viranomaisketjun.

Suomella ei ole systemaattisia toimintatapoja osaajien houkutteluun tai selkeää strategiaa. Esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten pula on ollut jo pitkään tiedossa, mutta kansallisesti tätä asiaa ei ole lähdetty ratkomaan kansainvälisen rekrytoinnin keinoin. muun muassa Pirkanmaan alueellisissa työlupalinjauksissa sairaanhoitajien, lähihoitajien ja hoiva-avustajien tehtäviin edellytetään edelleen saatavuusharkintaa.

Lue lisää: Tampereen kaupunki aikoo palkata 34 ulkomaalaista hoitajaa, jotka koulutetaan Hongkongissa – ”Kävimme läpi työttömät lähihoitajat, heitä oli alle kymmenen”

Jos haluamme, että kansainvälinen rekrytointi ja osaava työvoima tarjoaa aidon ratkaisun työvoiman saatavuushaasteeseen, on siirryttävä puheista toimintaan ja parannettava organisaatioiden ja työantajien mahdollisuuksia rekrytoida kansainvälisesti sekä panostettava maassa jo olevien työllistymiseen.

Rakenteellisten esteiden poistaminen ja lupamenettelyiden sujuvoittaminen on keskeistä, mutta myös asenteet ja työyhteisöjen kyky vastaanottaa ulkomaista työvoimaa on edellytys koulutus- ja työperusteisen maahanmuuton onnistumiselle!

Mari Taverne

kansainvälisen osaamisen palveluiden johtaja, Tampereen kaupunki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: