Lukijalta: Eturauhasen liikakasvua hoidettiin höyläyksellä – ”Lopputulos oli katastrofi” - Lukijalta - Aamulehti

Eturauhasen liikakasvua hoidettiin höyläyksellä – ”Lopputulos oli katastrofi”

29.6.2021 6:30

Eturauhasen liikakasvu on yleistä iän myötä. Sitä esiintyy jopa 80 prosentilla miehistä. Itse kuuluin tuohon ryhmään.

Taysissä minulle ehdotettiin eturauhasen höyläystä. Yritin etukäteen selvittää sairaalasta sitä, kuinka toimenpiteet ovat onnistuneet. Ilmeni, ettei seurantaa ollut lainkaan.

Toimenpiteessä on paljon komplikaatioita, pahimpina pidätyskyvyn ja siemensyöksyn menetys, joka on höyläyksellä liki varmaa. Sitä en missään nimessä halunnut. En uskaltanut suostua leikkaukseen, joten minulle varattiin alustavasti komplikaatioton Rezum-hoito.

Sitä ei kuitenkaan tehty, vaan ainoaksi vaihtoehdoksi jäi, kuten myöhemmin osoittautui, riskialtis ja huonosti hallinnassa oleva vanhanaikainen höyläys.

Ennen leikkausta sanottiin, että ”höyläys on rutiinitoimenpide, se on hyvin hallinnassa, eikä siinä ole mitään ongelmia. Siemensyöksyn menetys on täysin harmitonta ja orgasmi säilyy varmasti entisellään”.

Leikkaus tehtiin ja lopputulos oli katastrofi: virtsan kulku lakkasi kokonaan ja kivut olivat käsittämättömät.

Tarvittiin uusi leikkaus. Se tuhosi siemensyöksyn sekä orgasmin. Toimenpiteessä vaurioitui eturauhasen lähellä kulkevia hermoja. Sen lisäksi vaurioitettiin pahoin myös peniksen kudoksia, jolloin vauriokohtaan kehittyi niin sanottu Peyronien tauti. Siinä muodostuu jäykkää arpikudosta, joka aiheuttaa pahan käyristymän, hävittää tunnon ja aiheuttaa erektio-ongelman.

Lopputuloksena höyläys tuhosi seksuaaliset toiminnot. Samalla se tuhosi myös loppuelämäni: tapahtuneen jälkeen en ole pystynyt nukkumaan ilman unilääkkeitä, keskittyminen mihinkään on mahdotonta, työkyky on kolmasosa entisestä ja joudun syömään lääkkeitä jatkuvaan ahdistukseen. Tuntuu, että elämä on tuhottu siten, että se ei ole elämisen arvoista.

Internetin keskustelupalstoilta löysin myöhemmin paljon vastaavia tapauksia.

Näistä pahoista komplikaatioista ei kerrottu ennen toimenpidettä. Oikealla tiedolla en olisi suostunut toimenpiteeseen.

Vahingon tapahduttua sairaala ei pystynyt korjaamaan aiheuttamiaan vahinkoja eikä apua kysytty muualtakaan. Tilanne jäi pysyväksi.

Asennetta potilaaseen kuvaavat urologien lausunnot tapahtuneen jälkeen: ”näitä sattuu, yritä pärjäillä”.

Hyvät miehet, varokaa tätä toimenpidettä, omalla kohdallani se oli elämäni suuri virhe!

Loppuelämä tuhottu

Kirjoitus julkaistaan poikkeuksellisesti nimimerkillä asian arkaluotoisuuden vuoksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut