Lukijalta: Pysäköinnin valvonta on myös poliisin tehtävä - Lukijalta - Aamulehti

Pysäköinnin valvonta on myös poliisin tehtävä – partiot voivat käyttää itseohjautuvaa aikaa valvomiseen

24.6.2021 6:59

Pysäköinninvalvonta on tärkeä, joskin väheksytty, osa liikenteen turvallisuuden ja sujuvuuden hyväksi tehtävää viranomaistyötä.

Kunnalliset pysäköinnintarkastajat ovat joutuneet ottamaan yhä enemmän vastuuta valvontatyöstä samalla, kun poliisi on vähentänyt omaa osallisuuttaan sille erikseen nimetystä viranomaistehtävästä.

Laki pysäköinninvalvonnasta nimeää pääasialliseksi pysäköintivalvontatyötä hoitavaksi viranomaiseksi poliisin. Tampereella on määrätty vuoden 2021 aikana noin 25 000 virhemaksua, joista poliisi on määrännyt 21.

Näistä osa on määrätty Tampereen pääpoliisiaseman läheisyydessä. Pidän tätä huolestuttavana, koska erityisesti liikennettä vaarantavia pysäköintejä suojateille tai risteysalueille on ollut tuhansia – myös koulujen ja päiväkotien läheisyydessä.

Poliisi perustelee passiivisuuttaan usein tehtävien priorisoinnilla ja resurssipulalla. Oman poliisityökokemukseni perusteella tämä on tarpeettomasti toistettu mantra, jolla ei läheskään aina ole todellisuuspohjaa.

Jokaisella poliisipartiolla on lähes päivittäin itseohjautuvaa aikaa, jota voi myös käyttää väärin pysäköityjen ajoneuvojen havaitsemiseen. Kunnallisen pysäköinninvalvonnan resurssit eivät yksin riitä Tampereen kokoisessa kaupungissa.

Sami Hurinki

vastaava pysäköinnintarkastaja, Tampere

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut