Lukijalta: Tampereen nuorisovaltuusto: Kouluihin aamupala kaikille tarvitseville - Lukijalta - Aamulehti

Tampereen nuorisovaltuusto vaatii kouluihin aamupalaa kaikille sitä tarvitseville – Nuorten jaksamiseen ja ravitsemukseen panostaminen on panostamista koko kaupungin tulevaisuuteen

10.3. 6:26

Tampereen vasemmistoliiton valtuustoryhmä toteaa mielipidekirjoituksessaan ( AL 20.2.), että THL:n kouluterveyskyselyn perusteella yli kolmasosa peruskoulun yläluokkien oppilaista jättää aamupalan vähintään kerran viikossa syömättä. Kyselyn mukaan harva nuori oikeasti syö aamupalaa ja maksuton aamupala koulussa voisi mahdollisesti kannustaa aloittamaan sen syömisen.

Lue lisää: Maksuttomat aamupalat kouluihin – Osa koululaisista aloittaa koulupäivän ilman aamiaista

Aivot eivät toimi ilman polttoainetta, joten nälkä heikentää myös keskittymistä ja oppimistuloksia. Ruokailut ovat myös niitä harvoja hetkiä koulupäivän aikana, kun oppilaat pääsevät juttelemaan keskenään ja ne tuovat erityisesti yksinäisille nuorille kaivattuja sosiaalisia kontakteja.

Moni nuori saa onneksi kotonaan riittävästi ruokaa, mutta Tampereellakin on perheitä, joilla ei aamupalatarvikkeisiin ole varaa.

Tampereen nuorisovaltuusto vaatiikin tamperelaiskouluihin aamupalaa kaikille sitä tarvitseville, jotta nuoret voivat keskittyä opiskeluun ilman nälän tuomaa rasitetta.

Ei ole oikein, että toiset pärjäävät paremmin vain varakkaamman kodin ansiosta. Nuorten jaksamiseen ja ravitsemukseen panostaminen on panostamista koko kaupungin tulevaisuuteen. Muun muassa Lahdessa vastaava järjestely on jo käytössä, joten miksei jatkossa myös Tampereella?

Arttu Vuori

Tampereen nuorisovaltuuston puheenjohtaja

Aleksi Peltosaari

Tampereen nuorisovaltuuston jäsen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut