Lukijalta: Nuorimies sai potkut tekstiviestillä - Lukijalta - Aamulehti

Nuoren ensimmäinen työsuhde purettiin tekstiviestillä

3.3. 6:51

Tämänhetkinen yhteiskunta on todella tyly nuoria kohtaan, kerronpa esimerkin.

Nuorimies suoritti sitkeästi ammatillisen koulutuksensa ja valmistui ajallaan ammattiin keväällä 2019. Joitakin uusintatenttejä hän joutui suorittamaan mutta kovalla työllä asiat saatiin kuntoon.

Ensimmäinen työpaikka oli pieni kuljetusfirma. Nuoren työntekijän opastus ja ohjaus oli lähinnä vitsi ja työsuhde purettiin ensimmäisen virheen jälkeen tekstiviestillä. Todellakin tekstiviestillä! Kuulostaa käsittämättömältä, ettei pomolla ole sen vertaa kanttia, että kertoo suoraan asioista.

Saimme siipi maassa olevan kaltoin kohdellun nuoren sen verran tsempattua, että hän uskaltautui hakemaan uutta työpaikkaa. Uudessa paikassa asiallisen opastuksen ansiosta työ alkoi sujua hyvin. Naama väsymyksestä harmaana nuorimies painoi pitkää päivää ja rahaa tuli.

Tavoite oli selkeä; vuoden vaihteessa alkaa armeija, ja sinne täytyy saada valuuttavaranto kuntoon. Poikani palveli armeijan harmaissa vuoden 2020, uhrasi elämästään kokonaisen vuoden ja lupautui siinä samalla puolustamaan tätä isänmaatamme tarvittaessa.

Armeijasta paluun jälkeen Kela muisti poikaa kirjeellä; opintotuki keväältä 2019 peritään takaisin. Tuhat euroa kiitos!

Poika ei ollut koulun aikana päivääkään työssä. Työt hän aloitti juuri niin kun päättäjät tolkuttavat; opintojen jälkeen heti töihin yhteiskunnan tukipylvääksi ja veroja maksamaan. Verovuosi on käsite, jolla Kela perustelee takaisinperintää. Koulua käydään kuitenkin lukukausittain. Tässä on mielestäni selkeä ristiriita, joka ei sovi kansalaisen oikeustajuun.

Lisäksi tämä rapauttaa nuorison uskoa yhteiskuntaa kohtaan ja suorastaan suosii loisijoita. Mikä on se puolue, joka lupaa korjata tämän virheen? Täältä olisi ääniä tulossa.

Kirjoitus julkaistaan poikkeuksellisesti nimimerkillä nuoren henkilöllisyyden suojaamiseksi.

Tunarit

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?