Lukijalta: Korona leviää luokissa, ei etäopetushuoneissa - Lukijalta - Aamulehti

Korona leviää luokissa, ei etäopetushuoneissa

Olen itse nähnyt kuinka hirveä tauti korona voikaan olla. Olen menettänyt läheisen, kirjoittaa koululainen.

2.3. 6:36

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän linjauksen mukaan ei ole epidemiologisia perusteita siirtyä etäopetukseen. Linjaus on ristiriitainen hallituksen 25.3. antamaan suositukseen verraten.

Olen huolissani päätöksestä. Opiskelijana tiedän, ettei turvavälejä pystytä pitämään ja maskejakin käytetään satunnaisesti. Uuden muuntoviruksen saavuttaessa koulun on leviäminen merkittävää.

Aiemmin HUS:n alueella hallituksen linjaus ohitettiin ja lasten harrastustoiminta vapautettiin. En ota kantaa, onko tämä syynä Uudenmaan pahentuneeseen koronatilanteeseen, mutta toivon kovasti, että pandemiaohjausryhmämme kuuntelisi päättäjien viestiä. Suosituksia ei anneta turhaan.

Minua pelottaa, niin monia muitakin. Olen itse nähnyt kuinka hirveä tauti korona voikaan olla. Olen menettänyt läheisen, enkä ole ainoa. Tarkastelemme koronaa usein vain tilastojen ja lukujen kautta. Meidän tulisi muistaa jokaisen luvun takana olevan ihminen, jolla on elämä, perhe ja ystävät.

Onko oikein, että tartuntojen annetaan kasvaa puuttumatta tilanteeseen sen edellyttämällä tavalla? Jokainen tartunta on liikaa!

Kolmen viikon etäopetus ei ole kolmen viikon loma vaan töitä tehdään kotona samaan malliin, kuin koulussakin. Lyhyistä suluista saattaa olla hyötyä koko maakunnallemme. Saisimme parhaimmillaan loputkin tartuntaketjut katkaistua.

Lähiopetusta puolustellaan helpompana tapana oppia, sekä psyykkisistä syistä. Oppiminen voi toki vaikeutua, mutta kumpi todellisuudessa aiheuttaa enemmän ongelmia: Kolmen viikon etäopetus vai kahden viikon karanteeni?

Hiihtoloma saattaa aiheuttaa koronatartuntoihin nousupiikin, joka johtaisi uusiin altistumisiin ja sen myötä karanteeneihin. Etäopetusaika vähentää kontakteja, mutta ei karanteenin tapaan kiellä niitä kokonaan.

Vaikka tartunnanjäljitys onkin Pirkanmaalla hyvällä tolalla, emme tiedä mitä huominen tuo.

Ulkomailta on kantautunut huolestuttavia esimerkkejä ja hallitus pyrkii varautumaan. Pitäisikö meidänkin? Toimenpiteet tehdään nyt, huomenna saattaa olla jo myöhäistä.

Vili Paija

Hakkarin koulun opiskelija, Lempäälä

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?