Lukijalta: Missä voisin oppia uusia kieliä? - Lukijalta - Aamulehti

Missä voisin oppia uusia kieliä?

5.2. 7:38

Minua kiinnostaa opetella uusia kieliä, joten ensimmäiset toiveeni valinnaisaineissa olivat espanjan ja ranskan kielet. Kumpikaan ryhmä ei kuitenkaan toteutunut, ja aloin miettimään, mistä oppisin uusia kieliä.

Peruskoulu tarjoaa ruotsin ja englannin lisäksi vain muutaman kielen lisää. Lukio ja yliopisto tarjoavat paljon vaihtoehtoja, mutta silloin muut opinnot painavat päälle.

En ole löytänyt Pirkanmaalta paljoa nuorille tarkoitettua kielten kerhotoimintaa, ja yksityistunnit maksavat maltaita. Vaihtoehtona on, että opettelee itse, mutta varsinkin nuorella iällä on vaikea ryhtyä toimeen tai löytää aikaa sille.

Nuoruus on parasta aikaa uusien kielten opettelulle, sillä nuorella iällä oppii nopeammin ja helpommin kuin vanhempana. University Of Memoryn mukaan kielitaidot vaikuttavat positiivisesti muun muassa muistiin, älyyn sekä mielikuvitukseen. Kielistä on myös paljon hyötyä tulevaisuudessa, kun esimerkiksi hakee työpaikkaa.

Haluaisin nähdä enemmän mahdollisuuksia nuorille kielten oppimiseen koulussa tai koulun ulkopuolella. Kannustan myös kielitaitoisia ihmisiä aloittamaan kerhotoimintoja, sillä kielistä on tosiaan hyötyä.

Sofia Menlös

Kauraslammen koulu, Ylöjärvi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos