Lukijalta: Joskus tytöille ei syötetä palloa, koska pelätään häviötä - Lukijalta - Aamulehti

Joskus tytöille ei syötetä palloa, koska pelätään häviötä

Uutisten viikolla julkaistaan erityisesti lasten ja nuorten kirjoituksia.

1.2. 7:09

Olen huomannut, etteivät kaikki pojat pidä siitä, että tytöt tulisivat mukaan pallopeleihin tai muihin leikkeihin koulussa.

Mutta miksi he ajattelevat niin? Kyllä tytötkin voivat olla yhtä hyviä kuin pojatkin. Esimerkiksi kun koulun liikunnassa jaetaan joukkueita, joku saattaa huokaista, että ei me häntä haluttu meidän joukkueeseemme, jos ei hän esimerkiksi harrasta lajia.

Joskus tytöille ei syötetä palloa, koska pelätään häviötä. Aina ei voi onnistua, eikä maailma voi kaatua yhteen häviöön tai epäonnistumiseen. Sehän on vain koulunpeli!

Aina ei tarvitse ottaa peliä niin tosissaan, että suuttuu heille, jotka vasta harjoittelevat. Kannustava palaute saisi kaikille hymyn huulille ja ehkä yrittämään enemmän ja saamaan pelissä itsevarmuutta. Liikuntatunnista tulisi kaikille mukavampi, rennolla ja kannustavalla ilmapiirillä.

Joskus opettajat ratkaisevat tilanteen järjestämällä tyttöjen ja poikien pelit erikseen, mutta mielestäni se ei ole oikea ratkaisu tilanteeseen. Pojat saattavat ymmärtää, että on oikein ilmaista mielipiteensä joukkuekaveristaan.

Eli mielestäni oikea ratkaisu tilanteeseen olisi kannustava palaute lajin aloittelijoille, sekä se, että tilanteeseen puututaan ja tyttöjen annetaan yrittää parhaansa tai jopa onnistua.

Vieno Suoniemi

Sääksjärven koulu, Lempäälä

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut