Lukijalta: Miksi on vaikea sanoa, olen homo? - Lukijalta - Aamulehti

On syytä kysyä, miksi on vaikea sanoa ääneen: Mä oon homo

Uutisten viikolla julkaistaan erityisesti lasten ja nuorten kirjoituksia.

1.2. 7:09

On varmaan vaikeimpia asioita sanoa ääneen: "Hei arvatkaapa mitä, mä oon homo!"

Hyvä olisi varmaankin kysyä, miksi?. Miksi on vaikeaa olla se mitä oikeasti on? Miksi on vaikeaa sanoa ääneen se kenestä oikeasti tykkää? Miksi asiasta on tehty niin tabu? Miksi olisi niin paha asia kuulua lgbtq+ -yhteisöön tai tukea sitä? Asiasta saa väännettyä tuhat ja yksi miksi-alkuista kysymystä, mutta onko kysymyksiin vastausta?

En osaa itse vastata kyseisiin kysymyksiin mitään yhtä ja oikeaa vastausta, mutta vastauksia emme tulleet hakemaan.

Tarvitaan tekoja, jolla asiasta tulisi vähemmän tabu. Henkilökohtaisesti voin sanoa, etten ymmärrä mitä pahaa on rakastaa henkilöä sukupuoleen katsomatta.

On paljon nuoria, jotka ovat niin sanotusti "kaapissa", eivätkä uskalla tulla sieltä ulos sosiaalisten paineiden takia, asialle ei myöskään tehdä mitään.

Sateenkaarinuorille olisi hienoa saada lisää vapaa-ajanviettotiloja, jossa nuoret saisivat kokea itsensä hyväksytyksi ja tervetulleiksi. Jos nuoret saisivat jostain tarvitsemansa tuen ja hyväksynnän, tukisi se heitä kertomaan avoimesti ja rohkeammin asian vanhemmilleen tai ystäväpiirilleen.

Olisi myös hienoa saada kouluille joku nuori tai aikuinen puhumaan avoimesti lgbtq+ -yhteisöstä ja sen hyväksymisestä. Jos tieto asiasta ja sen monipuolisuudesta leviäisi, se olisi sittemmin helpompi hyväksyä. Ainakin voimme yrittää, mitä useampi yrittää, sitä suuremman vaikutuksen saamme aikaiseksi.

Oletko mukana vai et?

Aliisa Ahola

Takahuhdin koulu, Tampere

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut