Moottoritien Puskiaisten oikaisu on tärkeä kehityshanke - Lukijalta - Aamulehti

Moottoritien Puskiaisten oikaisu on tärkeä kehityshanke

14.1.2021 15:07

Aamulehti kirjoitti 11.1. vt3-moottoritien oikaisusta ja hankkeen vastustamisesta. Nyt on paikallaan todeta, että tämä niin sanottu Puskiaisten oikaisu on Tampereen kaupunkiseudulle tärkeä kehityshanke. Oikaisu tulee vähentämään merkittävästi ruuhkia ja meluhaittoja siirtäessään Tampereen ohittavaa liikennettä pois Sääksjärveltä ja Lakalaivan risteyksestä.

Nykyisen ennusteen mukaan oikaisu vähentää vuonna 2040 Kuljun ja Sääksjärven alueella liikennemääriä peräti kolmanneksella, 65 000 autosta 44 000 autoon. Lisäksi oikaisu lyhentää matka-aikaa tieosuudella noin kuudella minuutilla, joten hanke olisi myös ilmastoteko.

Puskiaisten oikaisu ja siihen liittyvä Kehä II tuovat Lempäälälle ja Pirkkalalle mahdollisuuksia kaavoittaa kovasti kaivattuja uusia yritys- ja asuinalueita. Sääksjärven osayleiskaava, rautatieasema ja liikennehankkeet muodostavat myös kaupunkiseudulle tärkeän kokonaisuuden, jossa Sääksjärvestä tulee alueen merkittävä solmukohta.

Puskiaisten oikaisun kariutuminen tarkoittaisi paitsi nykyisen moottoritien liikennemäärien ja -melun kasvamista myös nykyisen nelikaistaisen moottoritien leventämistä kuusikaistaiseksi Kuljusta Tampereelle.

Karttaa vilkaisemalla selviää, että näiden lisäkaistojen alle jäisi todennäköisesti asukkaiden koteja. Lisäksi ely-keskus on vuosien vaikuttamisen jälkeen viimein päättänyt toteuttaa vuosikymmeniä toivotut moottoritien meluesteet tämän hankkeen yhteydessä.

Tampereen kaupunkiseudun sijainti Suomen logistisessa keskipisteessä on merkittävä niin yrityksille kuin asukkaillekin. Se on tärkeä voimavara, josta seutukuntamme elää nyt ja tulevaisuudessa. Liikennehaasteiden ratkaisut ovat olennainen osa alueen kasvun hallintaa, ja Puskiaisten oikaisu on siinä tärkeässä roolissa.

Aktiivisena retkeilijänä tiedän, että Lempäälän ja Pirkkalan välisellä Birgitan polulla ja sen ympäristössä riittää virkistysmetsää ja retkeiltävää myös tämän hankkeen toteutumisen jälleenkin.

Patikointipoluilla ja laavuilla voi tosin olla nykyistä enemmän kävijöitä, kun uudet asuinalueet saadaan tulevaisuudessa valmiiksi.

Jocka Träskbäck

yrittäjä, valtuutettu (kok.), Lempäälä

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut