Sähköpotkulaudat kiellettävä Hämeenkadulla – Viikonlopun jäljiltä olen laskenut yli 15 sähköpotkulautaa poikittain pyöräkaistalla

11.11.2020 6:59

Tampereella on yleistynyt sähkötoimisten potkulautojen ammattimainen vuokraustoiminta. Se ei ole jäänyt huomaamatta lähestyttäessä keskustaa, jonne niitä tuodaan lisää päivittäin. Kun vielä viime vuonna lautoja näki siellä täällä, niitä on laskettavissa nyt yli sata pelkästään Keskustorin alueella.

Helsingissä on jo aiemmin todettu niiden aiheuttavan haittoja liikenneturvallisuuden ja säilyttämisen kannalta, ja nyt samat ongelmat ovat alkaneet yleistyä Tampereella.

Hämeenkadun pitkä ja kallis remontti lähenee tavoitettaan. Uutena ominaisuutena kadussa on yksisuuntaiset pyöräkaistat, jotka ovat Hämeensillan valmistumisen myötä lähes täydessä käytössä. Viimeaikaiset kokemukset ovat kuitenkin osoittaneet, että maahan heitettyjen sähkölautojen väistelystä Hämeenkadulla on tullut lähes yhtä hankalaa pujottelua kuin remontin aikanakin.

Viikonlopun jäljiltä olen laskenut läpikulkiessa yli 15 sähkölautaa poikittain pyöräkaistalla. Jokainen ohitus kävelykadun puolelta johtaa vähintäänkin jalankulkijoiden mulkoileviin katseisiin.

Pyörille tarkoitettuja telineitä on myös valloitettu useassa kohtaa yksinomaan sähkölautojen vuokrauspisteiksi.

Tampereen ei tarvitse keksiä pyörää uudestaan vastatessaan näihin ongelmiin. Kööpenhamina kielsi jo viime kuussa sähkölautojen käytön keskusta-alueellaan ja odotettavissa on, että myös muut isommat kaupungit joutuvat säätämään rajoitteita. Tampereen kaupungin tulisi nyt näyttää, mihin se halutessaan pystyy ennakoivalla päätöksenteolla. Säästetään Tammerkoskea ja kielletään sähköpotkulautojen käyttö Hämeenkadun ja keskustorin välittömällä alueella.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut