Hervantaan tarvitaan koronatestauspiste – Kelataksin hinta voi olla liian kallis

10.11.2020 7:42

Asun Hervannassa, ja käyn usein Hervannan vapaa-aikakeskuksen kuntosalilla. Kävin siellä myös 27.10. Viikkoa myöhemmin saatoin Aamulehdestä ja muista paikallismedioista lukea, että salin vanhalla puolella oli tapahtunut korona-altistus. Kurkkuni oli ollut jo päivän hieman karhea, ja vaikka oletinkin että kyseessä olisi normaali seitsenkuisesta tyttärestäni levinnyt nuhatauti, päätin tunnollisesti käydä koronatestissä.

Sain ajan jo samalle päivälle muutaman tunnin päähän ja itse testi ei tuntunut juuri missään. Autottomana ja väliaikaisesti myös pyörättömänä päätin ottaa varman päälle ja olla altistamatta muita, ja tilasin kelataksin.

Jouduin siis toteamaan saman asian, jonka olin kuullut jo aiemmin testeissä käyneeltä vaimoltani, ja jonka varmasti myös monet muut ovat todenneet; kelatakseilu Hervannasta koronatestiin ei ole halpaa lystiä. Kelataksin omavastuuraja on 25 euroa, ja tässä kumpaankin suuntaan tehtyjä matkoja katsotaan ominaan. Kuin sattumalta, taksimatka Hervannasta Hatanpäälle yleensä on perusfirmoilla noin tuon 25 euron hintainen. Hervannassa on toki myös Terveystalon drive-in-näytteenotto, mutta kaikilla ei tähänkään ole mahdollisuutta.

Hervanta muodostaa melkein oman pikkukaupunkinsa, jossa monet ihmiset viettävät lähes kaiken aikansa. Kaupunginosassa asuu paljon maahanmuuttajia, ja eri Euroopan maissa maahanmuuttajayhteisöt ovat usein kärsineet koronaviruksesta kantaväestöä enemmän.

Jos virus lähtisi leviämään Hervannassa isommin, sitä saattaisi edesauttaa se, että etenkin pienituloiset hervantalaiset kokisivat, että on rahallinen kynnys käydä testauksessa. Juuri nyt Suomen hyvin toimiva testaukseen ja selvitykseen perustuva koronastrategia edellyttää tällaisen kynnyksen olevan mahdollisimman matala.

Koronakriisin mahdollisimman hyvän kurissa pidon Tampereella varmistamiseksi tulisi harkita mahdollisuutta julkiselle koronatestauspisteelle Hervantaan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut