Ammattimainen markkinointi takaa Tampereen monitoimiareenan kannattavuuden - Lukijalta - Aamulehti

Areenaa arvosteltaessa kannattaa muistaa, kuinka Tampere-taloakin vastustettiin aluksi

Ammattimainen markkinointi takaa Tampereen monitoimiareenan menestyksekkään kannattavuuden, uskoo kirjoittaja.

4.5.2019 6:30

Areena on erittäin hyvä ratkaisu ja sen valmistuttua kaikki on kiinni todella huippuammattilaisten markkinointitaidosta. Siis markkinointi on kaikkein tärkein kuinka vetovoimainen areenasta tulee.

Areenan tuloa Tampereelle on voimakkaasti kritisoitu puolesta ja vastaan. On itsestään selvää, että meillä jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen, onko sen tulo järkevää vai ei. Se, että puhutaan kuinka paljon sen välittömään vaikutuspiiriin mahtuu asukkaita, ei ole tänä päivänä enää suinkaan tärkein kysymys.

Ensinnäkin: sijainti on paras mahdollinen. Jo sitä suunniteltaessa, on myönnettävä, että huippuasiantuntijat ovat olleet asialla. On lähdetty siitä, että Helsingistä pääsee nopeilla junilla "lähes suoraan katsomoon"; juna kun pysähtyy lähes radan päälle. Kävelymatka on siis lähes olematon. Pasilasta Hartwall-areenaan on huomattavasti pidempi matka.

Areena on myös kävelymatkan päässä Tampereen rautatieasemalta, joten muualta junalla tulevat ovat lähellä areenaa. Linja-autoasema on lähes vieressä, kävelymatkan päässä. Uskon myös, että omalla autolla tulevat pääsevät lähelle areenaa. Näitä asioita ei varmasti ole päästetty "harrastelijoiden" käsiin.

Kun siis puhutaan monitoimiareenasta, ei puhuta silloin pelkästään jäähallista – kuten monen mielipide on.

Tuntuu siltä, että me suomalaiset vastustamme kaikkea uuden tekemistä. Tuntuu siltä, että liian moni ajattelee vain sitä mitä se maksaa. Maksaahan se ja paljon maksaakin, mutta jos koskaan ei ole ollut tekemisissä liikemaailman kanssa, niin näkökanta on lyhyt. Erittäin lyhyt.

Ajatellaanko koskaan myös sitä, kuinka monelle yksittäistä taloutta elävälle ja perheelliselle se tuo leivän? Epävirallisten tietojen mukaan areenaa rakentamassa on nykyisin noin viisisataa työntekijää, hyvin karkeasti arvioiden.

Meidän ei siis kannata tuhlata omaa energiaamme jatkuvaan valittamiseen areenan suhteen. Pyrkikäämme katsomaan tässäkin asiassa tulevaisuuteen, eikä vaivaamaan mieltä vielä siitä, mitä ei ole meidän parhaaksemme tapahtunut.

Haluan palata hetkeksi aikaan, jolloin Tampere-taloa suunniteltiin. Talohan otettiin käyttöön vuonna 1990. Muistan hyvin, kuinka sen valmistuminen yritettiin "vesittää". Pyrittiin tuomaan kaikki epäkohdat esiin. Kaikki epäkohdat, jotka vastustajien ammattitaito yritettiin saada ainoaksi oikeaksi ratkaisuksi.

Onneksi niin ei käynyt. Onneksi jo silloin oli ja on nytkin markkinoinnin ammattilaisia. Kysyn vastausta odottamatta: voiko kukaan kyseenalaistaa Tampere-talon, pohjoismaiden suurimman kongressikeskuksen kannattavuutta?

Ei voi. Ja jos voi, niin kovin on hatarat tiedot.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut