Nuorisovaltuustosta nuorten ääni kuuluviin entistä paremmin - Lukijalta - Aamulehti

Nuorisovaltuustosta nuorten ääni kuuluviin entistä paremmin

3.12.2019 15:49

Tampereen nuorisovaltuuston edellisen puheenjohtajan Tytti Haltun Aamulehdessä 10.11. julkaisema mielipidekirjoitus nosti esille tärkeitä nuorten vaikuttamismahdollisuuksiin vaikuttavia teemoja, kuten kuinka tärkeää on saada nuorten ääni kuuluviin.

Tampereen nuorisovaltuusto vastaa edellisen puheenjohtajansa mielipidekirjoitukseen yhtymällä hänen huoliinsa nuorten vaikuttamismahdollisuuksista. Nuorisovaltuustolla on agenda, kuinka nuoret pääsisivät paremmin vaikuttamaan tulevaisuudessa.

Tulevassa toimintamallissa otamme huomioon kaikki vaikuttamisesta kiinnostuneet nuoret, jolloin edellisen puheenjohtajamme Haltun mainitsemaa pullonkaulailmiötä ei tulisi muodostumaan.

Ensi vuonna voimaan astuvassa toimintamallimuutoksessa nuorisovaltuustotoiminnan ja täten nuorten vaikuttamisen kynnystä tullaan laskemaan. Jäseneksi pääsee tulevaisuudessa vain osoittamalla aktiivisuuttaan toimintaa kohtaan, kuten osallistumalla kahteen kokoukseen.

Nuorisovaltuusto on mukana nuorisopalveluiden järjestämissä ysien Vaikuta! -päivissä. Päivillä nuoret pääsivät vaikuttamaan muun muassa Hiedanrannan suunnitteluun ja tulevaisuuden digitaalisiin vaikuttamisen tapoihin. Nuoret pääsivät myös vaihtamaan ajatuksiaan aikuisten kanssa siitä, miten asioiden pitäisi heidän mielestään olla.

Nykyisen puheenjohtajansa Hannes Karjalaisen mukaan Tampereen nuorisovaltuusto on otettu mukaan päätöksentekoon entistä aktiivisemmin. Nuorisovaltuuston ei ole tarvinnut kerjätä nuoria koskevien asioiden tuomista esille vaan se on kutsuttu esittämään nuorten mielipiteitä päätöksenteossa, tosin aina niitä ei ole huomioitu.

Halttu mainitsi mielipidekirjoituksessaan nuorisovaltuuston laihat mahdollisuudet ja riittämättömät resurssit. Suuremmilla resursseilla nuorisovaltuusto voisi tavoittaa enemmän nuoria, sekä parantaa näkyvyyttä, jotta nuorten ääni saataisiin paremmin kuuluviin.

Kirjoittajat kirjoittavat Tampereen nuorisovaltuuston puolesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos