Lukija: Kannatan Soinin hanketta palauttaa Smp - Lukijalta - Aamulehti

Lukija sanoo kannattavansa lämpimästi Timo Soinin hanketta palauttaa Suomen Maaseudun Puolue

5.7.2020 9:30

Poliittisissa piireissä liikkuu huhu, että valtiomies Timo Soini olisi palauttamassa Smp:n Suomen puoluekartalle takaisin. Minusta se on erinomaisen hyvä idea.

Ensinnäkin, ne jotka eivät ole tyytyväisiä vasemmisto-vihreiden toimintaan mutta eivät halua kanavoida vastarintaansa perussuomalaisissa, saisivat hieman humaanimman vaihtoehdon.

Mikäli tyytymättömät keskustalaiset ja kristillisdemokraatit menevät mukaan hankkeeseen sitä voi tulla noin 7 – 8 prosentin puolue.

Suomen maaseudulla on paljon tyytymättömiä ihmisiä, jotka eivät edellisen ja nykyisen hallituksen vuoksi enää luota keskustaan, osa on siirtynyt perussuomalaisiin, joka nyt ei pääasiallisesti ole maaseudun puolue.

Kristillisdemokraatit seilaavat siinä 3 – 4 prosentin kannatuksessa ilmeisesti siihen asti kunnes kannatus tippuu niin alas, että he tippuvat eduskunnasta kokonaan.

Heidän olisi muutettava linjaansa ainakin seksuaalivähemmistöjen maalittamisen suhteen radikaalisti. Soini, joka on harras katolinen osaa sen asian sujuvasti. Ainoa mistä häntä on moitittu, oli osallistuminen yksityishenkilönä ulkoministerinä abortinvastaiseen mielenosoitukseen ulkomailla.

Keskusta on hajoamispisteessä, osa ovat melko vihreitä ajatusmaailmalta ja ovat myrkkyä perinteisille maaseudun väestölle. Yhteenliittyminen ei toisi samanlaista katastrofia kun siniset, vaan puolueella olisi tarjota tietotaitoa, osaavia istuvia kansanedustajia, entisiä ministereitä ja entisiä kansanedustajia. Kannatan lämpimästi Soinin hanketta.

Tietysti Soinilla on iso lehmä ojassa, tätä kautta hänellä voisi olla mahdollisuus päästä Mäntyniemen herraksi presidentti Niinistön jälkeen. Kaikki riippuu siitä jättävätkö perussuomalaiset äänestämättä toisella kierroksella, jos Soini kohtaa viher-vasemmiston edustajan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?